Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ

ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΛΕΞΕΙΣ... «Βεβαίως θα ασχοληθούμε και με το θέμα του Ιράκ. Ελπίζω να ασχοληθούμε για να κατοχυρώσουμε την ειρήνη στην περιοχή». (Κ. Σημίτης - Στη χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρ. Πρόντι, παρουσιάζοντας τους στόχους της ελληνικής προεδρίας).

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ: «Ενα από τα ταχύτερα και βαριά εξοπλισμένα με πυραύλους "Τομαχόουκ" υποβρύχια κρούσης των ΗΠΑ εξορμά από τη βάση της Σούδας, την οποία συνεχίζουν να ενισχύουν παντοιοτρόπως οι Αμερικανοί, ενόψει της σχεδιαζόμενης επίθεσης στο Ιράκ. Πρόκειται για το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο "San Jean", το οποίο εναλλάσσεται στη Σούδα με το καταδρομικό "A.W. Radford" και το αεροπλανοφόρο "Harry S. Truman" που βρίσκονται σε αποστολές άμεσης πολεμικής ετοιμότητας στην Ανατ. Μεσόγειο. Ταυτόχρονα η αμερικανική βάση στη Σούδα συνεχίζει να δέχεται μεγάλο αριθμό αμερικανικών αεροσκαφών συλλογής πληροφοριών, ενώ χτες ξεφορτώθηκαν νέες, εξαιρετικά ευαίσθητες, κεραίες επικοινωνιών για ενίσχυση των αντίστοιχων συστημάτων πληροφοριών» (Λουκάς Δημάκας - «ΝΕΑ»).

ΕΥΡΩΜΕΤΩΠΟ (;) «Διευρύνεται το ευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της ευρωπαϊκής εισβολής στο Ιράκ, καθώς μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία, η Βρετανία, αν και παραδοσιακά ο στενότερος σύμμαχος της Ουάσιγκτον - εμφανίζεται να μη συμμερίζεται τη σπουδή των ΗΠΑ και ζητεί να δοθεί χώρος και χρόνος στους επιθεωρητές του ΟΗΕ τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο, προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... «Οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της τρομοκρατίας και κυρίως η επικοινωνιακή τους διαχείριση από την κυρίαρχη κυβερνητική προπαγάνδα, δείχνουν ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή τρομολαγνίας. Εμπνευσμένη από την "επιτυχία" της μονοπώλησης του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης με το θέμα της τρομοκρατίας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η κυβέρνηση επανέρχεται φιλοδοξώντας να... βγάλει το χειμώνα και να ζήσει και μια... ευτυχισμένη άνοιξη λόγω τρομολαγνίας» (Από το άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ