Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιαγροτικό προπέτασμα...

Το μερίδιο της κυβερνητικής επικοινωνιακής κοροϊδίας προς τους Ελληνες αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες, ανέλαβε να καλύψει χτες ο υπουργός Γεωργίας, ο οποίος, εντελώς ανάλαφρα... ανακοίνωσε πως συζήτησε τα θέματα που καλείται να φέρει σε πέρας η ελληνική προεδρεία στον τομέα της γεωργίας και της αλιείας, καθώς και της διατροφικής ασφάλειας.

Πρόκειται για τις προσχεδιασμένες αντιαγροτικές και καταστροφικές προτάσεις της ΕΕ για την ενδιάμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και για τη μεσογειακή αλιεία. Θα ακολουθήσουν και οι επικείμενες «τσουχτερές» προτάσεις για προϊόντα όπως ο καπνός, το λάδι, το βαμβάκι και η ζάχαρη. Οσο για το Ατυπο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας που θα γίνει στις 12 με 14 Μάη στην Κέρκυρα, το θέμα όπως προανήγγειλε ο υπουργός Γεωργίας, θα είναι τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης. Καλά κρασιά, δηλαδή...

Διαβεβαιώσεις Τσοχατζόπουλου

Τις διαβεβαιώσεις του ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα της επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου, έδωσε, διαδοχικά στους Επιτρόπους της ΕΕ ο υπουργός Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον Α. Τσοχατζόπουλο, κατά τη συνάντησή του με την Επίτροπο Ενέργειας και Μεταφορών Loyola de Palacio, συζήτησαν για την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού (κυρίως πετρελαίου και φυσικού αερίου) τη συνεργασία με τρίτες χώρες (Μεσογειακές, χώρες συνεργασίας REM, σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας, υπογραφή από Ρωσία του «Χάρτη Ενέργειας»), την προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, στη συνάντηση με τον Επίτροπο Ερευνας Philippe Busquin, συζήτησαν την αύξηση στο 3% του ποσοστού του προϋπολογισμού των κονδυλίων που διατίθενται για την Ερευνα, τη συνεργασία στο χώρο της έρευνας με τις χώρες των Βαλκανίων, Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι το υπό ίδρυση Τεχνολογικό Πάρκο της Θράκης, εξετάζεται να παραδοθεί στα χέρια κολοσσών του τομέα, διότι οι τελευταίο διαβλέπουν τεράστια κερδοφορία από την εξαγωγή τεχνολογίας στις παραπάνω χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ