Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΗΝΑΣ
Κοινός αγώνας εργαζομένων, αγροτιάς και ΕΒΕ

Μαζικό «παρών» καλούνται να δώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μικροέμποροι και βιοτέχνες στη σύσκεψη που οργανώνει η Επιτροπή Αθήνας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στις 20 Γενάρη και ώρα 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΫ (πλατεία Καραϊσκάκη). Στη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση για τις επιπτώσεις της πολιτικής της κυβέρνησης και τα μέτρα που θα πάρει στο διάστημα της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων, των ΕΒΕ και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων, καθώς και προγραμματισμός δράσης και αντίστασης των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικροεμπόρων και των βιοτεχνών.

Τα τελευταία χρόνια, αναφέρει στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Επιτροπή Αθήνας, ήταν χρόνια «διαρκούς χειροτέρευσης της θέσης των μικρών και μεσαίων ελευθερο-επαγγελματιών βιοτεχνών της χώρας μας. Οι πολιτικές διαρκούς λιτότητας των λαϊκών στρωμάτων έχουν συνέπειες στη λαϊκή κατανάλωση. Η φορολογική πολιτική, οι ρυθμίσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις δανειοδότησης, οι ρυθμίσεις για την επαγγελματική στέγη, η αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, η απελευθέρωση του ωραρίου σε όφελος των μεγαλοκαταστημάτων και, συνολικά, τα μέτρα που ευνοούν τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου και τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις, επιδείνωσαν σημαντικά τη θέση αυτών των στρωμάτων. Οσο θα συνεχίζεται αυτή η πολιτική, οι επαγγελματοβιοτέχνες θα οδηγούνται σε συρρίκνωση και αφανισμό».

Τώρα η κυβέρνηση, επισημαίνει η Επιτροπή, επιχειρεί να πείσει ότι το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας θα είναι ευνοϊκό για τους ελεύθερο-επαγγελματίες, μικροεμπόρους και βιοτέχνες.«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Τα μέτρα που παίρνουν, προγραμματίζονται και θα παρθούν, θα είναι επικίνδυνα και θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Οι επαγγελματοβιοτέχνες πρέπει να δώσουν το δικό τους "παρών" στις πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους και τη μικρομεσαία αγροτιά, προβάλλοντας τα αιτήματά τους και την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ