Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αφήστε τα... ζεϊμπέκικα και πάρτε την ευθύνη επίλυσης των προβλημάτων

Πρόταση - κάλεσμα προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του έκανε κατά την επίσκεψή της στο ΙΚΑ Νίκαιας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Πρώτη στάση της περιοδείας της Αλ. Παπαρήγα και του κλιμακίου των στελεχών ήταν οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στη Νίκαια, όπου οι ασφαλισμένοι είχαν κάνει ήδη από τις 8.30 π.μ. ουρές ταλαιπωρίας, προκειμένου να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους. Στον ίδιο κυκεώνα και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι - όπως είπε χαρακτηριστικά ένας υπάλληλος - προσπαθούν να τα βάλουν καθημερινά με το «χαρτοβασίλειο» που επικρατεί, αφού δεν έχει μπει στο υποκατάστημα μηχανοργάνωση.

Ενα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα είναι το κτιριακό, όπως επισήμανε στο κλιμάκιο η διοικητική διευθύντρια της μονάδας Μ. Γεωργούλα, αφού οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο δήμο είναι κατακερματισμένες σε εφτά διαφορετικά κτίρια, κάποια απ' τα οποία είναι, πέραν των άλλων, εντελώς ακατάλληλα. Ελλείψεις σε σημαντικές ειδικότητες γιατρών αντιμετωπίζουν και οι υγειονομικές υπηρεσίες, υπογράμμισε απ' την πλευρά του ο υγειονομικός διευθυντής της υπηρεσίας Θ. Θεοφανάκης, εκφράζοντας και αυτός με τη σειρά του την ανάγκη να στεγαστούν σε ενιαίο χώρο οι διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι πηγαίνοντας από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη.

Με τη σειρά της η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στους τομείς της Υγείας, της ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων. Στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων που προωθούνται, επισήμανε, «ζυμώνεται» η ιδέα να αποδεσμευτούν η Υγεία και η σύνταξη από την εργασία κι όχι στη βάση του να έχουν όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας ίση και δωρεάν Υγεία, αλλά στη βάση του πληρώνεις - παίρνεις. Η αποδέσμευση, τόνισε, μελετάται και για τον τομέα των συντάξεων, που σημαίνει γενική ισοπέδωση προς τα κάτω.

Περιμένοντας στην ουρά, στο ΙΚΑ Νίκαιας
Περιμένοντας στην ουρά, στο ΙΚΑ Νίκαιας
«Θέλω να κάνω μια πρόταση - κάλεσμα στον κ. πρωθυπουργό: Αντί να διοργανώνει φιέστες και βεγγέρες για το ότι ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ, κάτι που γίνεται κάθε έξι μήνες και ισχύει για όλες τις χώρες, να έρθει να κάνει μια επίσκεψη εδώ, στο ΙΚΑ της Νίκαιας, σε μια περιοχή που κατοικούν άνθρωποι με τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, και να δει εδώ την κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της προσφοράς υπηρεσιών, ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας», υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο τέλος της επίσκεψης στο υποκατάστημα του ΙΚΑ.

«Ξέρω, συνέχισε, ότι ο πρωθυπουργός θα βρει χίλιες δικαιολογίες, και γενικότερα η κυβέρνηση θα τα ρίξει στους εργαζόμενους στο χώρο του ΙΚΑ, θα τα ρίξει στους τοπικούς μαζικούς κοινωνικούς φορείς. Αλλά καλό είναι να έρθει και να δει, διότι η κατάσταση είναι εκρηκτική και για μας το πρόβλημα που έχει το ΙΚΑ είναι και το κτιριακό, όπου ουσιαστικά δεν έχει ζωτικό χώρο να δουλέψει, έχει και έλλειψη ειδικοτήτων και, πάνω απ' όλα, είναι μια μικρογραφία της νέας αρνητικής πορείας που θα ζήσει ο ελληνικός λαός όσον αφορά στον τομέα των παροχών, τον τομέα των συντάξεων και τον τομέα της υγείας. Και ας έρθει εδώ ο πρωθυπουργός, ας στείλει απεσταλμένους του, να δεσμευτεί στα αιτήματα που υπάρχουν και απ' ό,τι καταλαβαίνω είναι καθολικά και από την πλευρά των εργαζομένων, εδώ, τοπικά, μέσα στο ΙΚΑ, αλλά και από την πλευρά των μαζικών φορέων. Πρόκειται για πρόκληση. Κι ας αφήσουν τα ζεϊμπέκικα της Ευδοκίας κι ας έρθουν να δουν την κατάσταση, όπως υπάρχει. Την ξέρουν, αλλά πρέπει να αναλάβουν και την ευθύνη της επίλυσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ