Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Επιμένει στην υποψηφιότητα ο Αλ. Μαρκίδης

Δεν υπάρχει περίπτωση να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών των τεχνικών επιτροπών, είπε ότι ούτε και μετά την άφιξη του Αλβάρο Ντε Σότο τίθεται θέμα να αποσύρει την υποψηφιότητά του, διότι «υπάρχει το θέμα της διαχείρισης και της διαπραγμάτευσης μετά την 1η Μαρτίου καθώς και το θέμα της υλοποίησης της λύσης».

Αν βρεθεί λύση, ανέφερε, χρειάζεται μεταβατική περίοδος δυόμισι ετών. Ο κ. Μαρκίδης αναφέρθηκε και στο προεκλογικό σκηνικό και είπε πως, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δε θα έχει αρκετό χρόνο για προεκλογική εκστρατεία, εντούτοις θα επιθυμούσε μια τηλεοπτική συζήτηση με τους συνυποψηφίους του.

Κρίσιμη συνεδρίαση για το ΔΗΣΥ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού θα υποβληθεί μόνο η εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου για υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γλαύκου Κληρίδη.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι σύμφωνα με το καταστατικό, τα μέλη του Συμβουλίου δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν άλλη πρόταση. Θα κληθούν μόνο να πουν κατά πόσον εγκρίνουν ή απορρίπτουν την υποψηφιότητα αυτή.

Αν απορριφθεί η εισήγηση του πολιτικού γραφείου, είπε ο κ. Αναστασιάδης, τότε μπορεί να τεθεί και άλλη πρόταση.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου θα είναι ανοιχτή για τα Μέσα Ενημέρωσης και τα μέλη του Σώματος μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τις θέσεις και απόψεις τους.

Μέχρι τη λήψη της απόφασης, είπε, ο καθένας μπορεί να επιχειρηματολογεί όπως θέλει. Μετά όμως, πρόσθεσε, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να ενεργούν με βάση τη δική τους απόφαση. Πρέπει να σεβαστούν την απόφαση των συλλογικών οργάνων. Εκείνος που διαφωνεί - πρόσθεσε - είτε καταθέτει την εντολή είτε αδρανοποιείται.

Αναφορικά με τον τρόπο ψηφοφορίας, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι θα είναι φανερή, διά ανατάσεως της χειρός, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος. Από την πλευρά του, το μέλος του πολιτικού γραφείου και πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ Σοφοκλής Χατζηγιάννης, επανέλαβε την εισήγησή του για διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας στο Ανώτατο Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος της νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, ΝΕΔΗΣΥ, Γιάννος Ιωάννου κάλεσε όσους μπορούν, να ασκήσουν την επιρροή τους στον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Αλέκο Μαρκίδη, ώστε να καταλήξουν στην υποβολή μιας υποψηφιότητας για τις προεδρικές εκλογές.

Το Εκτελεστικό Γραφείο της ΝΕΔΗΣΥ είχε χτες συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και προχτές με τον Αλέκο Μαρκίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ