Κυριακή 26 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φοροδιαφυγές

Δύο στις τρεις ελληνικές επιχειρήσεις φέρονται να φοροδιαφεύγουν, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε προχτές ο γενικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Σύμφωνα, με όσα είπε ο κ. Μπατζελής, το 2002 διενεργήθηκαν 79.000 έλεγχοι, στο 66% των οποίων εντοπίστηκαν σοβαρές παραβάσεις. Στις επιμέρους κατηγορίες, φοροδιαφεύγουν τρεις στις δέκα μεγάλες επιχειρήσεις, όπως και τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, καθώς και τρεις στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες.

Κι όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, είναι πολύ διαφορετική - τόσο από την άποψη της ποσότητας, όσο και της ποιότητας - η όποια φοροδιαφυγή ενός ελεύθερου επαγγελματία, που παλεύει να επιβιώσει μέσα στη σημερινή ζούγκλα της αγοράς και μιας μεγάλης επιχείρησης, η οποία έχει του κόσμου τα προνόμια και τις διευκολύνσεις, όπως και τις κάθε λογής φορολογικές απαλλαγές και ευκολίες, ελέω κυβερνητικής πολιτικής.

ΥΓ: Ανεξάρτητα, από τα παραπάνω, πάντως, μην ξαναπεί κανείς κυβερνητικός αρμόδιος ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις δε φοροδιαφεύγουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ