Κυριακή 26 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κρατώντας το φανάρι...

Ενώ, ο Τ. Μπλερ συντάσσεται πλήρως στο πλευρό του Τζ. Μπους και οι Σιράκ - Σρέντερ προβάλλουν αντιρρήσεις, διαπραγματευόμενοι σκληρά την όποια συναίνεσή τους σε μια πολεμική επιχείρηση, θέλοντας να «μεταφέρουν» τα συμβόλαια εξόρυξης πετρελαίου που έχουν ήδη αποσπάσει από τον Σαντάμ και στο μεταπολεμικό καθεστώς, η Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ διοργανώνει αύριο συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών), όπου, βέβαια, θα μετέχουν και οι τέσσερις κοινοτικές χώρες, μόνιμα και μη, μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτή την περίοδο.

Και τι λέτε, θα προτείνει στο Συμβούλιο ο προεδρεύων Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου; Κάποιες γενικόλογες και χιλιοδιατυπωμένες, εδώ και πολύ καιρό, από την ΕΕ θέσεις, όπως προσήλωση στις αποφάσεις του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, καταστροφή των όπλων μαζικής καταστροφής του Ιράκ, αξιοποίηση όλων των διπλωματικών και πολιτικών μέσων για την ανεύρεση μιας πολιτικής λύσης, κλπ., κλπ..

Προφανώς, οι φιλοδοξίες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ αρκούνται, απλά και μόνο, στο... κράτημα του φαναριού. Το φανάρι κρατούν στους Αμερικανούς, παρέχοντάς τους κάθε είδους διευκολύνσεις, σε γη, θάλασσα και αέρα, στέλνοντας ελληνικά πολεμικά πλοία στον Περσικό Κόλπο και την ανατολική Μεσόγειο και μετατρέποντας τη Σούδα σε πολεμικό ορμητήριο. Το κρατούν και στην ΕΕ, παρακολουθώντας τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και παζάρια των «μεγάλων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ