Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 5 Απρίλη

Στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, στις 12 το μεσημέρι

ΗΡΑΚΛΕΙΟ.--

Συλλαλητήριο στις 5 του Απρίλη, στα Χανιά, αποφάσισαν σε κοινή συνεδρίασή τους οι τέσσερις Επιτροπές (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου) της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, με αφορμή τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις 4-6 του Απρίλη στα Χανιά.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις 12 το μεσημέρι.

Οι τοπικές επιτροπές και των τεσσάρων νομών καλούν τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους μετανάστες του νησιού, να πάρουν ενεργά μέρος στην κινητοποίηση, καταδικάζοντας τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που πρόκειται να παρθούν σε βάρος των εργαζομένων και συνολικά του ελληνικού λαού.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, τονίζεται: «Στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στα Χανιά θα παρθούν αποφάσεις που θα είναι σε αντιλαϊκή κατεύθυνση. Πρόκειται για αποφάσεις που θα επιταχύνουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και θα οδηγήσουν στη χειροτέρευση των συνθηκών δουλιάς, στην ανεργία, στη μερική απασχόληση, στη "μαύρη εργασία", στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην καταστροφή χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, βιοτεχνών και στην αρπαγή της γης των αγροτών.

Η σύνοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά σε μια περίοδο όπου ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατά του Ιράκ θα είναι σε εξέλιξη και με τη βάση της Σούδας να παίζει πρωτεύοντα ρόλο στα βρώμικα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια. Αντικειμενικά οι κινητοποιήσεις την περίοδο εκείνη θα έχουν και πρέπει να έχουν αντιπολεμικό- αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ