Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Δε συνεμμορφώθη

Απλώς, είναι ένας 16χρονος στο Λύκειο της πόλης Ντίαρμπορν της πολιτείας του Μίτσιγκαν, που είχε ως εργασία της ημέρας να παρουσιάσει την υπόθεση Τζορτζ Ουόκερ Μπους κατά Σαντάμ Χουσεΐν.

Εμφανίστηκε λοιπόν στο σχολείο έχοντας την εργασία ανά χείρας, αλλά και φορώντας μία μπλούζα με τη φωτογραφία του Μπους και από κάτω την ένδειξη. «Προσοχή: Διεθνής τρομοκράτης». Δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει στην αίθουσα της τάξης του για να παρουσιάσει την εργασία του, αφού η διεύθυνση του σχολείου τον υποχρέωσε να βγάλει την μπλούζα «προκειμένου να μην υπάρξει ένταση μεταξύ των μαθητών σε μία περιοχή με μεγάλη αραβοαμερικανική κοινότητα»... Αρνήθηκε. Και προτίμησε να πάει σπίτι παρά «να συμμορφωθεί με τας υποδείξεις».

Είναι άγνωστο εάν το «Ασοσιέιτεντ Πρες», που μετέδωσε την είδηση, κατανόησε ότι αποκάλυψε μία ακόμη πτυχή της αντίστασης και αντίθεσης των Αμερικανών κατά της ίδιας τους της κυβέρνησης. Μία αντίθεση τόσο μαχητική ακόμη και μέσα στην καρδιά του κτήνους, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ