Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Σε διαρκή φιλειρηνικό κλοιό το λιμάνι

Ανάβοντας φωτιές ψηλά στην περιμετρική της Καστέλας έτσι που να φαίνονται κι απ' ανοιχτά, από τη θάλασσα, οι Πειραιώτες έκαναν καθαρό στους ναύτες της ΝΑΤΟικής αρμάδας πως για τους φονιάδες των λαών αυτή η γη δεν έχει τόπο να σταθούν
Ανάβοντας φωτιές ψηλά στην περιμετρική της Καστέλας έτσι που να φαίνονται κι απ' ανοιχτά, από τη θάλασσα, οι Πειραιώτες έκαναν καθαρό στους ναύτες της ΝΑΤΟικής αρμάδας πως για τους φονιάδες των λαών αυτή η γη δεν έχει τόπο να σταθούν
Ως αργά τη νύχτα συνεχίζονταν οι δυναμικές κινητοποιήσεις των Πειραιωτών, με αποτέλεσμα τελικά να μην πατήσει το πόδι του στη στεριά κανένας ναύτης των πλοίων των δολοφόνων του ΝΑΤΟ.

Το απογευματινό ραντεβού ήταν για τις πέντε. Από πολύ νωρίτερα όμως άρχισε να συγκεντρώνεται ο κόσμος στην πλατεία Καραϊσκάκη, από όπου ξεκίνησε μαχητική πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη της πλατεία Αλεξάνδρας, απέναντι από τις Φρεγάτες. Τον τόνο στην πικετοφορία έδιναν η νεολαία και οι εργαζόμενοι. Το πανό του ΠΑΜΕ με το σύνθημα «Εξω ο στόλος των ΝΑΤΟ-δολοφόνων» μπήκε επικεφαλής των συγκεντρωμένων, ενώ λίγα μέτρα πιο πίσω ήταν το πανό της Πανσπουδαστικής με το σύνθημα: «ΟΧΙ στον πόλεμο των πετρελαίων. Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της χώρας μας».

Να σημειωθεί ότι και το απόγευμα συνεχίστηκε η προκλητική παρουσία χαφιέδων της Ασφάλειας, οι οποίοι πήγαιναν δίπλα από την πορεία. Η πυκνή συμμετοχή του κόσμου πάντως τους έκανε να χάσουν κάθε διάθεση πραγματοποίησης οποιασδήποτε ενέργειας.

Το σύνθημα «Εξω τα πλοία από το λιμάνι, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», δονούσε την ατμόσφαιρα, όταν η πορεία πέρασε μπροστά από την Αγία Τριάδα. Ενώ, στο άκουσμα του συνθήματος «Κανένας φαντάρος στην Ασία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ και Αγγλία» που έλεγαν οι νεολαίοι, οι περαστικοί από την πλατεία Κοραή ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Οσο προχωρούσε η πορεία προς την πλατεία Αλεξάνδρας η συμμετοχή του κόσμου μεγάλωνε. Εξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν ήδη διπλάσιοι από αυτούς που είχαν ξεκινήσει λίγο νωρίτερα. Τα συνθήματα «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο» και «Μπους, Μπλερ δολοφονούν, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ χειροκροτούν», εξέφραζαν απόλυτα τη διάθεση του κόσμου.

Στη Βασιλέως Παύλου, στην πλατεία Αλεξάνδρας, όπου κατέληξε η πορεία, είχαν ανάψει κατά μήκος του τείχους της παραλίας τεράστιες φωτιές και τα συνθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, όλη την ώρα που ο κόσμος έμεινε εκεί, δείχνοντας με την παρουσία του ότι οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι είναι ανεπιθύμητοι και στον Πειραιά. «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών» και «Ο ΟΗΕ δεν είναι των λαών, είναι παραμάγαζο των ιμπεριαλιστών», ήταν μερικά ακόμα από τα συνθήματα που ο αέρας πήγε μέχρι τα πλοία που ήταν αγκυροβολημένα ανοιχτά από την Καστέλλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με παλμό και μαζικότητα σε πόλεις της Ελλάδας (2023-10-24 00:00:00.0)
Πρώτες φιλειρηνικές απαντήσεις και σε άλλες πόλεις (2001-10-09 00:00:00.0)
Ενα κατακόκκινο συλλαλητήριο στην καρδιά της Αθήνας (2001-10-09 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από το λαό της Παλαιστίνης (2000-10-13 00:00:00.0)
Αγωνιστική πορεία στους δρόμους της πόλης (2000-02-04 00:00:00.0)
Ισχυρό κίνημα ζωής και διεκδίκησης, η απάντηση (1997-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ