Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Αγωνιστική πορεία στους δρόμους της πόλης

Ο «Ρ» δε φιμώνεται, γι' αυτό φροντίζουν οι κομμουνιστές, αλλά και ο ίδιος ο λαός, οι εργαζόμενοι. Το μήνυμα αυτό έστειλαν χτες το απόγευμα και πλήθος εργαζόμενοι από την ακριτική Κομοτηνή, οι οποίοι, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ , πραγματοποίησαν μαχητική πορεία - πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, βροντοφωνάζοντας «Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη", το ΚΚΕ δεν τρομοκρατείται, η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Δεν ήταν μόνο η αποφασιστικότητα των κομμουνιστών και όσων εργαζόμενων συμμετείχαν στην πικετοφορία ενάντια στην κυβερνητική δίωξη του «Ριζοσπάστη». Συγκινητική ήταν και η ανταπόκριση και όσων στους δρόμους της πόλης επιδοκίμαζαν την κινητοποίηση και τα μαχητικά συνθήματά τους ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, στην επιχείρηση φίμωσης της φωνής του ΚΚΕ, παίρνοντας την ανακοίνωση της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, που μοίραζαν νεολαίοι της ΚΝΕ.

Για αρκετή ώρα οι κεντρικοί δρόμοι της Κομοτηνής γέμισαν από τα συνθήματα κατά της δίωξης του «Ρ», με συνθήματα όπως: «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"».

Μετά την πετυχημένη πικετοφορία ευαισθητοποίησης του κόσμου, η μάχη συνεχίζεται από τους κομμουνιστές της πόλης και τους κνίτες, με τη συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στην κυβερνητική δίωξη κατά του «Ριζοσπάστη», αλλά και κυρίως με την προσπάθεια αύξησης της κυκλοφορίας της εφημερίδας του ΚΚΕ, όπως έδωσε το σύνθημα ο γραμματέας της ΝΕ Ροδόπης Νίκος Φακιρίδης.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις των συντρόφων πως την επίθεση της κυβέρνησης δε θα την αφήσουν να περάσει. Δε θα φιμωθεί η φωνή του ΚΚΕ, η φωνή των εργαζομένων, ο «Ριζοσπάστης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ