Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόκκινη μαχητική νεανική απάντηση

Δυναμική κινητοποίηση της ΚΝΕ ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης του «Ριζοσπάστη». «Γιαννόπουλε, Σημίτη διαβάστε ιστορία, το ΚΚΕ δε λύγισε στην τρομοκρατία», βροντοφώναξαν οι νέοι, συγκλονίζοντας το κέντρο της Αθήνας

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"». Αυτό ήταν το σύνθημα-μήνυμα που έστειλαν χτες οι νέοι και οι νέες της ΚΝΕ, διασχίζοντας το κέντρο της Αθήνας.

Ο παλμός και η αποφασιστικότητα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χτεσινής δυναμικής κινητοποίησης της ΚΝΕ ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης του «Ρ», στις αντιδημοκρατικές διώξεις του υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας, που η κυβέρνηση εντείνει ολοένα και περισσότερο. Αυτή την πολιτική καταδίκασαν χτες οι νέοι που δε σκύβουν το κεφάλι, ανεμίζοντας τις κόκκινες σημαίες τους, μοιράζοντας προκηρύξεις στους περαστικούς και φωνάζοντας ασταμάτητα συνθήματα, τα οποία χαρακτήριζε η ευρηματικότητα, όπως «Γιαννόπουλε, Σημίτη διαβάστε ιστορία, το ΚΚΕ δε λύγισε στην τρομοκρατία».

Από τις 6 το απόγευμα η πλατεία Κάνιγγος άρχισε να γεμίζει με νέους και νέες, που, όπως δήλωναν, βρέθηκαν εκεί για να κάνουν σαφές ότι αυτή η πολιτική δεν πρόκειται να περάσει και η νεολαία δίνει τη δική της απάντηση στις μεθοδεύσεις που προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης. «ΜΑΤ, δίκες, καταστολή, αυτή είναι της κυβέρνησης η πολιτική», αντήχησε το σύνθημα, περιγράφοντας μια κατάσταση που η νεολαία όχι μόνο τη ζει καθημερινά όλο και πιο έντονα, αλλά και την απεχθάνεται, την καταδικάζει και είναι έτοιμη να την αντιπαλέψει. «Ούτε στα ξερονήσια, ούτε στις φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές», ήταν η δυναμική απάντηση της ΚΝΕ, που, διαδηλώνοντας ενάντια στη δίωξη του «Ρ», υπερασπιζόταν με ψηλά το κεφάλι το ΚΚΕ, το κόμμα που με τις οκτώ δεκαετίες δράσης, γεμάτες αγώνα και θυσίες, βρίσκεται στην πρωτοπορία και δε λυγάει μπροστά στην τρομοκρατία.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του "Ριζοσπάστη", δίνοντας καθημερινά τη μάχη για την άνοδο της κυκλοφορίας του. Δίνοντας τη μάχη να μπει ο "Ρ" σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε σχολείο, να φτάσει ακόμα πιο μακριά η φωνή του», είπε το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Σερετάκης, δίνοντας το σύνθημα να ξεκινήσει η πορεία προς το υπουργείο Τύπου. Με το πανό της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας να οδηγεί την πορεία και να κάνει ξεκάθαρο προς όλες τις πλευρές ότι «η τρομοκρατία ενάντια στο "Ριζοσπάστη" δε θα περάσει», τα μέλη της ΚΝΕ, διασχίζοντας την οδό Ακαδημίας, έφτασαν μέχρι την οδό Κριεζώτου. Εκεί, πριν στρίψουν για το υπουργείο Τύπου, σταμάτησαν για λίγο και με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ Ι. Τζεμ, φώναξαν συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την υποταγή της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ.

Λίγο μετά τις 7 μ.μ. η πορεία έφτασε μπροστά στο υπουργείο, αποκλείοντας συμβολικά την είσοδό του, ενώ μια αντιπροσωπεία ανέβηκε να συναντήσει τον υπουργό, ο οποίος... έλειπε. Αντί αυτού τους υποδέχτηκε ο γενικός γραμματέας, που είπε ότι το υπουργείο έχει ήδη πάρει θέση για το θέμα, εννοώντας προφανώς την πλήρη κάλυψη που προσέφερε από την πλευρά της η κυβέρνηση στον υπουργό Δικαιοσύνης. Προσπάθησε όμως να ελιχθεί λέγοντας ότι μπορεί αυτή η θέση να τροποποιηθεί και ότι ο Δ. Ρέππας μπορεί και σήμερα να κάνει νέα δήλωση για το θέμα του «Ριζοσπάστη».

Τα μέλη της ΚΝΕ παρέμειναν για 20 περίπου λεπτά έξω από το υπουργείο φωνάζοντας συνθήματα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Πέμπτη στη μεγάλη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας! (2023-10-31 00:00:00.0)
Εκεί που ξεκίνησε η εποποιία του ΔΣΕ... (2016-04-05 00:00:00.0)
Για τη Μάχη της Ηλεκτρικής (2015-10-20 00:00:00.0)
Ο αυταρχισμός δεν πέρασε! (2000-04-08 00:00:00.0)
Δυναμικά συλλαλητήρια σε Βόλο και Τρίκαλα (2000-02-11 00:00:00.0)
Ευθεία βολή κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων (2000-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ