Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πράσινο φως» στους καναλάρχες για τη χειραγώγηση του λαού

Διαβεβαιώσεις στους ιδιοκτήτες των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών να συνεχίσουν εντελώς ανεξέλεγκτα την ασυδοσία τους μέσω των ΜΜΕ, για την πολιτική χειραγώγηση του λαού, έδωσε η κυβέρνηση. Αυτό κατήγγειλε ο Μάκης Κοψίδης μετά τη συνάντηση του υπουργού Τύπου, Δ. Ρέππα, με το ΕΡΣ.

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής: «Μπροστά στις εκλογές και με αντάλλαγμα την ολόπλευρη στήριξη της πολιτικής της από τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, η κυβέρνηση έδωσε σήμερα νέες διαβεβαιώσεις στους ιδιοκτήτες τους, να συνεχίσουν εντελώς ανεξέλεγκτα την ασυδοσία τους μέσω των ΜΜΕ, για την πολιτική χειραγώγηση του λαού.

Συγκεκριμένα: Ο υπουργός Τύπου στη σημερινή συνάντησή του με το ΕΡΣ επαναβεβαίωσε την κυβερνητική απόφαση να απαλλάξει τα ιδιωτικά κανάλια από κυρώσεις που τους έχει επιβάλει το ΕΡΣ.

Με διάφορα ψευδεπίγραφα, νομικίστικα επιχειρήματα, η κυβέρνηση "παγώνει" ή ακυρώνει ουσιαστικά, πρόστιμα σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, που υπερβαίνουν τα 250 εκατομμύρια, όπως και άλλες ηθικές κυρώσεις. Ετσι, ανοίγει το δρόμο για την τροφοδότηση του λαού με νέες δόσεις υποκουλτούρας και υπόσκαψης βασικών αξιών (ριάλιτι σόου κλπ).

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει το ΕΡΣ "παραμάγαζο" του υπουργείου Τύπου, πρέπει να συναντήσει την αντίδραση των μαζικών φορέων και πρώτα απ' όλα φορέων της ενημέρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ