Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το φως που καίει...

Το έργο που παίζεται στην πολιτική σκηνή της χώρας με πρωταγωνιστή τον υπουργό Δικαιοσύνης, θιασάρχη τον πρωθυπουργό και σκηνοθέτη τον ύπατο αρμοστή του Ατλαντικού, που φιγουράρει προκλητικά στην πατρίδα μας, το έχουμε ξαναδεί με διάφορες παραλλαγές, πάντα με τον ίδιο στόχο: «Το φως που καίει»...

Ο λαός μας, στο διάβα του χρόνου, πλήρωσε βαρύ τίμημα. Στη μνήμη του είναι χαραγμένες, ανεξίτηλα, οι πιο μελανές σελίδες της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας και ιδιαίτερα στα χρόνια της φωτιάς και της θύελλας. Ντουφεκίσανε, κρεμάσανε, γυμνώσανε, γδάρανε, πυρπολήσανε, αποκεφαλίσανε, πεταλώσανε, εξορίσανε, φυλακίσανε, προγράψανε, κλείσανε σε φρούρια και όταν αυτά γίνανε, είπανε πασίχαρα: «Τελείωσε, έσβησε».

Το φως συνέχισε να καίει. Την τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα ήρθε ο μεγάλος ιδεολογικός και πολιτικός τυφώνας που σάρωσε τα πάντα. Τα φώτα στη Μητρόπολη σβήσανε. Η Ευρώπη βυθίστηκε στο σκοτάδι. Το φως στη χώρα μας δέχτηκε το χτύπημα αλλά δεν έσβησε. Συνέχισε να καίει. Μετά τον τυφώνα τα φώτα που άναψαν είναι πολύχρωμα. Φωτίζουν όμως θολά. Οι κρατούντες, διαπίστωσαν κι εδώ το φως που καίει, ή θα αλλάξει χρώμα ή θα σβήσει. Οι πηγές ενέργειες στέρεψαν, αλλά το φως συνέχισε να καίει, με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον πλανητάρχη που μας επισκέφτηκε, «να μπει από την πίσω πόρτα» και να μην του επιτρέψει να απολαύσει όπως νόμιζε την Ελλάδα.

Αυτό όμως, όπως ήταν φυσικό, τον ενόχλησε, με αποτέλεσμα να δώσει εντολή στους υποτελείς του να σβήσουν το φως που καίει, γιατί ενοχλεί που φωτίζει την εικόνα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που οδηγεί την ανθρωπότητα στην κόλαση του Δάντη. Απαντάμε. Το φως δε σβήνει γιατί αντλεί τη φλόγα του από το βυθό της μνήμης. Φωτίζει και θα φωτίζει σαν άστρο λαμπερό στο κέντρο του πλανήτη τις ιδέες του Μαρξισμού - Λενινισμού και του Προλεταριακού Διεθνισμού, καλώντας τους λαούς σε αντεπίθεση.

Αντιφασίστες του 20ού αιώνα πυρπολήστε, με την αντιφασιστική φλόγα, τους προσκυνημένους και απόντες που θέλουν να τη σβήσουν γιατί είναι κόκκινη. Εργάτες του χεριού και του πνεύματος συσπειρωθείτε και περιφρουρήστε το φως που καίει. Πυκνώστε τις γραμμές του αντιμονοπωλιακού, αντιιμπεριαλιστικού μετώπου.

Πυροβολήστε με την ψήφο σας σ' αυτή την εκλογική μάχη τους αρχιτέκτονες της μονόπλευρης λιτότητας και όλους αυτούς που τους στηρίζουν, για να ανοίξει ο δρόμος που οδηγεί στην πραγματική αλλαγή με στόχο το σοσιαλισμό.


Γ. ΚΑΡΑΝΤΟΥΝΙΑΣ
πρόεδρος ΠΕΑΕΑ Κολωνου

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυτοπυρπολήθηκε (2015-05-20 00:00:00.0)
Αφιέρωμα της ΕΔΥΕΘ στον Βάρναλη (2003-05-28 00:00:00.0)
Είσαι αχώριστος σύντροφός μας (2001-07-15 00:00:00.0)
Πύρινα μέτωπα (2000-06-27 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1996-09-03 00:00:00.0)
Είδες η ΕΟΚ; (1996-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ