Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Συνεχίζεται το εμπόριο ελπίδων

Τα ρέστα ζητάνε κυβέρνηση και ΝΔ μετά το «ναυάγιο» στο οποίο οδήγησαν τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους του δημοσίου. Οι πρωταγωνιστές της δημιουργίας του προβλήματος και του καθεστώτος της ομηρίας δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, από τη μια έχουν αποδυθεί σε ένα γελοίο σκυλοκαυγά μεταξύ τους, επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για τη μη ψήφιση της τροπολογίας, και από την άλλη μοιράζουν αφειδώς υποσχέσεις για τακτοποίησή τους όταν γίνουν κυβέρνηση. Από κοινού προχωρούν σε ένα άθλιο εμπόριο ελπίδων με στόχο την ψηφοθηρία και τον εγκλωβισμό συνειδήσεων, ενώ συνεχίζουν να κρατάνε υπό καθεστώς ομηρίας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

Η υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης σε συνεντεύξεις της σε ραδιοσταθμούς επέμεινε ότι η κυβέρνηση δε θα καταθέσει την τροπολογία, με την αστεία δικαιολογία ότι δε θέλει να κατηγορηθεί για «εκλογική σκοπιμότητα»(!), ενώ υποσχέθηκε ότι «θα την επαναφέρει μετά τις εκλογές». Από την άλλη εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Κ. Καραμανλή γιατί «ανέτρεψε τα πάντα» επειδή θέλει να κρατάει σε ομηρία αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ θέλει να τακτοποιήσει όλους τους συμβασιούχους, τους οποίους υπολογίζει σε 100 -150.000!

Δεν παρέλειψε να εκθειάσει τη στάση του εκπροσώπου της ΝΔ στη διακομματική Πρ. Παυλόπουλου, ο οποίος, όπως είπε, «δυστυχώς δεν μπόρεσε να πείσει το κόμμα του με την πρόταση στην οποία είχαμε συμφωνήσει». Την υπεράσπιση της ΝΔ ανέλαβε ο Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος όμως είναι έκθετος μετά το «άδειασμα» από τον Κ. Καραμανλή. Ο βουλευτής της ΝΔ επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του υπαναχώρησε γιατί η ρύθμιση ήταν άδικη (δε στηριζόταν στο κριτήριο της κάλυψης των πάγιων αναγκών) και ελλιπής γιατί δεν κάλυπτε το δημόσιο τομέα! Επιβεβαιώνοντας όμως τη συμφωνία με την κυβερνητική ρύθμιση είπε ότι, «αν η κυβέρνηση θεωρεί την πρότασή της ορθή, δεν έχει παρά να τη φέρει αμέσως στη Βουλή για ψήφιση»! Φυσικά δεν παρέλειψε να υποσχεθεί ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση μετά τις εκλογές θα ψηφίσει τη δική της ρύθμιση, «αποκαθιστώντας τις αρχές της νομιμότητας και του κράτους δικαίου».

Από την πλευρά του ο Στ. Μάνος κατάλαβε ότι η ΝΔ αντιτάχθηκε στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων από... τις θέσεις του ΚΚΕ και επέκρινε τους εκπροσώπους της ιδιωτικής οικονομίας (ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, κλπ.) γιατί παραμένουν σιωπηλοί!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ