Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «διατηρησιμότητα» της λιτότητας

Μόνο εμείς, η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχουμε την ικανότητα να εφαρμόζουμε επί σειρά ετών μέτρα και πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας χωρίς να προκαλούνται μεγάλες κοινωνικές αναταραχές. Γι' αυτό ζητάμε από τις Βρυξέλλες να συνεχίσει να μας στηρίζει και από τον ελληνικό λαό να μας ξαναψηφίσει, γιατί μόνο εμείς θα μπορέσουμε να επιβάλουμε στην επόμενη τετραετία τη συνέχιση της ίδιας ή και χειρότερης αντιλαϊκής πολιτικής - που επιτάσσει η «μετα-ΟΝΕ» εποχή - για τη «διατηρησιμότητα» των μέχρι σήμερα «επιτευγμάτων» της μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων.

Αυτά είπε προχτές - σε ελεύθερη μετάφραση - ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου, άρτι αφιχθείς από τις Βρυξέλλες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, ο άλλοτε «χαμογελαστός» υπουργός, έχοντας αποσπάσει την πολιτικοοικονομική στήριξη από τις Βρυξέλλες και το μεγάλο κεφάλαιο, ζήτησε και από τον ελληνικό λαό να ξαναψηφίσει ΠΑΣΟΚ ώστε στη νέα τετραετία να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο του.

Φαίνεται πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αξιώνει μεν από τον ελληνικό λαό να κινηθεί στη λογική του «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω», αλλά ξεχνά τη λαϊκή παροιμία «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και η κακή του ώρα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ