Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ευθεία βολή κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων

Μαχητικό και δυναμικό το χτεσινό συλλαλητήριο

Με ένα μαζικό όσο και δυναμικό συλλαλητήριο απάντησαν χτες τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ στη Ζάκυνθο στην κυβερνητική απόπειρα φίμωσης του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» και γενικότερα της «ενοχλητικής» φωνής του ΚΚΕ, που καλεί τους εργαζόμενους σε αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Εξω από τα γραφεία της ΝΕ Ζακύνθου συγκεντρώθηκαν και πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι του νησιού για να ενημερωθούν από τους κομμουνιστές για το περιστατικό που αποκρύπτεται από την πλειοψηφία των κεντρικών ΜΜΕ και για να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τους κομμουνιστές στην υπεράσπιση της ανεμπόδιστης έκφρασης της γνώμης όσων αγωνίζονται, αλλά και για να στηρίξουν το ΚΚΕ αγωνιστικά και εκλογικά.

«Η πολιτική δίωξη του "Ριζοσπάστη" αποτελεί όχι μόνο ευθεία βολή κατά του ΚΚΕ, αλλά και κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού», τόνισε η γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου Γεωργία Λιώλη, προσθέτοντας πως η επίθεση «συνιστά συνέχεια των σχεδίων της κυβέρνησης, της ολιγαρχίας και των μηχανισμών τους για την τρομοκράτηση και συκοφάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, για την καταστολή της πρωτοπόρας πολιτικής δράσης του ΚΚΕ και κάθε φωνής που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων». Σημείωσε πως «η πιο μαχητική απάντηση σ' αυτούς είναι η άνοδος της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη" για να φτάσει η φωνή της αλήθειας σε ακόμα περισσότερους αναγνώστες». Στη συνέχεια, μιλώντας για τις επικείμενες εκλογές, η γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου τόνισε πως «το ψευτοδίλημμα "ποιο από τα δύο κόμματα θα βγει πρώτο και ποιο ποσοστό θα πάρει" δεν πρέπει καθόλου να απασχολεί τα λαϊκά στρώματα. Ο λαός πρέπει να ενδιαφέρεται να ρίξει όσο πιο χαμηλά γίνεται το ποσοστό και των δύο κομμάτων και, ταυτόχρονα, να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ». Πρόσθεσε πως στις εκλογές «δεν κρίνεται αν θα βγει "κεντροδεξιά" ή "κεντροαριστερή" κυβέρνηση. Ο λαός χρειάζεται μια ανίσχυρη κυβέρνηση, η οποία δε θα μπορεί να δρα ασύδοτα κι αυτή η αδυναμία της θα δίνει τη δυνατότητα στο λαϊκό κίνημα να αμύνεται στην πολιτική που εκείνη θα εφαρμόζει, να παρεμβαίνει και να αντεπιτίθεται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου ισχυρού κοινωνικοπολιτικού μετώπου που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην πολιτική που εξυπηρετεί τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό». Τέλος, η γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου σημείωσε πως «οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος, ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος θα δώσουν την εκλογική μάχη με ενθουσιασμό και αισιοδοξία, ερχόμενοι σε επαφή με όλο το λαό πόρτα την πόρτα, σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά για να πείσουν ότι η πιο καθαρή, η πιο σταθερή, η πιο αποφασιστική ψήφος μπορεί να εκφραστεί με την υπερψήφιση των ενωτικών ψηφοδελτίων του ΚΚΕ. Το σύνθημα "ΚΚΕ ισχυρό, μέτωπο λαϊκό", θα αντηχήσει σε όλο το νησί». Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της Ζακύνθου όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα «Γιαννόπουλε, Σημίτη διαβάστε Ιστορία. Το ΚΚΕ δε λύγισε στην τρομοκρατία», καθώς και συνθήματα για την ανάγκη της εκλογικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, η οποία θα βάλει τις προϋποθέσεις για το δυνάμωμα ενός πλατιού μετώπου των κοινωνικών δυνάμεων που θα αποτελέσει τον άλλο πόλο και θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και τους κάθε λογής εκφραστές της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ