Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε νομιμοποιούνται να γράφουν ιστορία με τέτοια υλικά

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα κρατικά και ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης, με αφορμή τη νέα αντικομμουνιστική σειρά της ΝΕΤ, που αρχίζει σήμερα το βράδυ

Εντονη κριτική στην κρατική τηλεόραση, που προχωρά από σήμερα σε ένα νέο γύρο αντικομμουνιστικών εκπομπών, αλλά και στην κυβέρνηση, στην ευθύνη της οποίας ανήκει, άσκησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της συγκέντρωσης στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Ενα από τα μηνύματα που επιθυμεί η κυβέρνηση να στείλει και προεκλογικά, ώστε να καλύψει τα προβλήματα που σώρευσε στο λαό, είναι και το ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ. Μόνο που οι αντικομμουνιστές σήμερα δεν ταυτίζονται καθόλου με εκείνους που δεν είναι κομμουνιστές, με εκείνους που μπορεί να διαφωνούν μαζί μας, αλλά δεν έχουν καμία διάθεση να μας αντιμετωπίζουν με τα επιχειρήματα άλλων εποχών περί "εθνοπροδοσίας και εξάρτησης από ξένα κέντρα".

Η Κρατική Τηλεόραση προχωρά από αύριο (σ.σ. σήμερα), σε ένα νέο γύρο εκπομπών που σίγουρα θα βραβευτούν για τη μονόφθαλμη αντίληψη περί της ιστορίας του τόπου μας. Εγκαινιάζει νέα σειρά ανιστόρητων εκπομπών με τα μάτια της αμερικάνικης CIA, και της Ιντέλιτζενς Σέρβις και με μαρτυρίες που προβάλλουν την ιστορία ανάποδα ή με αποσπασματικό τρόπο, έξω από τη συγκεκριμένη πραγματικότητα και τις εξελίξεις.

Ο,τι αληθινό ή ψεύτικο και να πει η κυβέρνηση για τη δράση του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος τον 20ό αιώνα, για το ρόλο του σοσιαλιστικού συστήματος, δεν μπορεί να εκληφθεί ως δικαιολογία για τα αντιδραστικά της μέτρα.

Οι ανατροπές των σοσιαλιστικών καθεστώτων δε δικαιώνουν ούτε δικαιολογούν την επίθεση κατά του λαού μας, την ανατροπή των κατακτήσεών του. Δε δικαιώνουν το ΝΑΤΟικό πόλεμο και τη ΝΑΤΟική "ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο". Δε δικαιώνουν την αντικομμουνιστική υστερία που έχει περάσει σε όρια πρακτικής επίθεσης και όχι μόνο πολιτικής ή φραστικής.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, πριν απ' όλα, αλλά και τα ιδιωτικά δε νομιμοποιούνται να γράφουν ιστορία και μάλιστα παγκόσμια, με αποκλειστικό υλικό τα επιχειρήματα των πιο αντιδραστικών και μαύρων περιόδων της ευρωπαϊκής και ελληνικής ιστορίας και μάλιστα χωρίς αντίλογο. Ας μην ξεχνάει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι οι προοδευτικοί αγώνες στον τόπο μας φέρνουν τη σφραγίδα των κομμουνιστών, των αριστερών και των ανυπότακτων προοδευτικών ανθρώπων.

Η δική μας απάντηση δε θα είναι τι έκανε παλαιότερα ή πρόσφατα η αντίδραση, τι έκανε ή τι δεν έκανε η σοσιαλδημοκρατία το 1914, το 1939 ή το 1945, '49 στην Ευρώπη, αλλά τι κυρίως κάνει σήμερα. Οι διώξεις και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης επιτρέπει να γίνει λόγος ΓΙΑ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ