Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προεκλογικά «μασκαρέματα»!

Τα πλάνα της προεκλογικής εξαπάτησης καταστρώθηκαν και απομένουν, πλέον, οι λεπτομέρειες! Οπως αναφέρουν πληροφορίες προερχόμενες από τα κυβερνητικά επιτελεία, η επόμενη περίοδος - που εκτός από προεκλογική είναι και περίοδος της Αποκριάς -δεν αποκλείεται να συνοδευτεί από κυβερνητικά «μασκαρέματα» που ούτε λίγο ούτε πολύ, οι πρωταγωνιστές τους θα υπόσχονται λεφτά με ουρά (!) στους ψηφοφόρους, αλλά μετά τις εκλογές!

Η προεκλογική απάτη που σχεδιάζεται - και η οποία είναι αδιευκρίνιστο αν θα επιτραπεί από την ΕΕ να υλοποιηθεί, αφού χρειάζεται η σχετική έγκριση των Βρυξελλών ακόμα και για «αυξήσεις», που γίνονται μόνο στα λόγια - προβλέπει πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί «παροχών» προς τους αγρότες και τους χαμηλόμισθους, κατά τα πρότυτα των «φιλολαϊκών» εξαγγελιών του περασμένου Σεπτέμβρη.

Μάλιστα, λέγεται ότι ο Κ.Σημίτης έδωσε εντολή στον Γ. Παπαντωνίου να ξεκινήσει «διερευνητικές» επαφές με εργοδοτικές και εργατικές οργανώσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα σχετικό κλίμα «κινητικότητας». Αναφέρεται επίσης ότι οι κάλπικες παροχές προς τα λαϊκά στρώματα θα ανακοινώνονται κατά τις προεκλογικές περιοδείες του πρωθυπουργού, αρχής γενομένης από τη φιέστα που προετοιμάζεται τις επόμενες μέρες στον ΟΑΕΔ, όπου και θα κάνει την εμφάνισή του ο Κ.Σημίτης.

Κατά το σκεπτικό, δε, των επιτελαρχών του Μαξίμου η όλη φιλολογία περί παροχών θα συνοδευτεί από αναφορές περί «κοινωνικού πλεονάσματος», που επέτυχε η... χρηστή διαχείριση της κυβέρνησης και η οποία τής δίνει τη δυνατότητα να επιδεικνύει και κοινωνικό προφίλ, αλλά και αξιοπιστία έναντι των εταίρων της ΟΝΕ...

«Οχι» στον τηλεοπτικό διάλογο

Οσον αφορά τις άλλες προεκλογικές κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, οι χτεσινές δηλώσεις του Δ. Ρέππα συνιστούν ουσιαστικά απόρριψη της ιδέας για τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να απορρίπτει και το «ντι μπέιτ» μεταξύ Σημίτη - Καραμανλή, καθώς εμμένει σε ένα «ντι-μπέιτ» ανάλογο του '96, και όχι σε μια συζήτηση, όπου ο ένας αρχηγός θα απευθύνεται και θα συνομιλεί απευθείας με τον άλλον.

Διεύρυνση... «γιοκ»

Προβληματισμός επίσης επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ για το θέμα της περίφημης «διεύρυνσης» των ψηφοδελτίων του, αφού οι εξελίξεις δεν είναι ικανοποιητικές. Πέραν των ονομάτων, που κατά καιρούς έχουν ακουστεί εμφανίζεται δυστοκία στην εξασφάλιση «τρανταχτών μεταγραφών». Χτες, πάντως, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρώην πρόεδρο της «Γκρίνπις» στην Ελλάδα, Η. Ευθυμιόπουλο, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

«Εκστρατεία» ετεροδημοτών

Ιδιαίτερο βάρος, τέλος, θα δοθεί από το ΠΑΣΟΚ στην επιχείρηση μαζικής μετακίνησης ετεροδημοτών στις εστίες τους, για να ψηφίσουν. Ο αριθμός που ακούγεται ξεπερνά τις 200.000, ενώ η Χαρ. Τρικούπη φιλοδοξεί να μη... φεισθεί χρημάτων, για να φέρει έως και 50.000 Ελληνες του εξωτερικού, για να ψηφίσουν στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ