Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
«Να σταματήσει η δίωξη και η προσπάθεια φίμωσης»

Στο πλευρό του «Ρ», θα σταθεί με τη διακήρυξή της η «Ενωση Λιμενεργατών Αυστραλίας» - MUA, η οποία επιδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση, μέσω της πρεσβείας μας στην Αυστραλία στις 7 Φεβρουαρίου και με την οποία τα μέλη της Ενωσης διαμαρτύρονται και καταδικάζουν τόσο τη δίωξη όσο και τις κυβερνητικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα η διακήρυξη έχει ως εξής:

«Τα μέλη της Ενωσης Λιμενεργατών Αυστραλίας διαμαρτύρονται εντόνως κατά της ελληνικής κυβέρνησης για τη δικαστική δίωξη που ασκήθηκε κατά της προοδευτικής εφημερίδας ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Πιστεύουμε ότι η επίθεση κατά του "Ριζοσπάστη" είναι πολιτική και έχει ως στόχο να σιωπήσει την εφημερίδα που πάντα παλεύει υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

Σήμερα ο "Ριζοσπάστης" υποστηρίζει τον αγώνα του ελληνικού λαού για ειρήνη και ανεξαρτησία, αλλά και τον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων καθώς και των εργαζομένων από άλλες χώρες, που εναντιώνονται στις επιθέσεις από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις που προσπαθούν να εξαλείψουν όλα τα κεκτημένα και τα εργασιακά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού.

Η MUA, κατά τη διάρκεια της φασιστικής δικτατορίας, μεταξύ του 1967 και του 1974, είχε προχωρήσει σε μία σειρά δραστηριοτήτων για να επιδείξει την αλληλεγγύη της με τον ελληνικό λαό, συμπεριλαμβανομένου και του μποϊκοτάζ προς τα ελληνικά πλοία που έδεναν εκείνο το διάστημα στα λιμάνια της χώρας μας, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να στηρίξει τη δράση για την ανατροπή της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Αποτελεί λοιπόν για μας μεγάλη απογοήτευση, τα μέλη της MUA που βοήθησαν για να ανατραπεί η φασιστική χούντα το 1974, να παρακολουθούμε την παρούσα ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιεί αντιδημοκρατικές μεθόδους και να επιχειρεί να σιωπήσει την εφημερίδα "Ριζοσπάστης", η οποία στηρίζει το λαό και τον αγώνα των εργαζομένων.

Απαιτούμε, να ανακληθούν αμέσως οι δικαστικές διώξεις και να σταματήσουν οι προσπάθειες για τη φίμωση της εφημερίδας "Ριζοσπάστης".

Είμαστε σε ετοιμότητα να αναλάβουμε οποιουδήποτε είδους δράση προκειμένου να στηρίξουμε την εφημερίδα των Ελλήνων εργαζομένων, το "Ριζοσπάστη"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ