Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο αντικομμουνισμός της ΝΕΤ

Να προβάλλουν σωστά, δίκαια και αντικειμενικά όλα τα κόμματα, ενόψει των εκλογών, ζήτησε ο Κ. Σημίτης από τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εργασιών της πρόσφατης Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, έγραφαν την άλλη μέρα οι εφημερίδες.

Και, βέβαια, δεν είπε ο πρωθυπουργός, τι συνεννοήσεις έχει κάνει με τους καναλάρχες και τους μεγαλοεκδότες, αλλά η κρατική ΝΕΤ - εκτελώντας, προφανώς, τις κυβερνητικές εκλογικές κατευθύνσεις - δίνει πρώτη το παράδειγμα, ξεκινώντας απόψε τέσσερα «αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ», του Στέλιου Κούλογλου, για την «ουτοπία», που έσπειρε ο Λένιν και «τον τρόμο, που κυριαρχούσε επί Στάλιν, ακόμη και μεταξύ των υπολοίπων μελών του Πολίτ Μπιρό...».

Προφανώς, οι κυβερνώντες θεωρούν την αναμάσηση των διάφορων αντικομμουνιστικών στρεβλώσεων της ιστορίας ως ένα αναντικατάστατο όπλο της προεκλογικής τους φαρέτρας. Πιστεύουν, πως όσο περισσότερες φορές επαναλάβουν τις αντεπιστημονικές θεωρίες, περί του «τέλους της ιστορίας» και συκοφαντήσουν το σοσιαλισμό, τόσο θα φαντάζει ο δικός τους απάνθρωπος δρόμος, της εγκληματικής «νέας τάξης» και της ΟΝΕ, ως μονόδρομος.

Γελιούνται!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ