Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ - ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Επίκαιρη Ερώτηση για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος, για τον υπουργό Εξωτερικών.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, το μεγάλο ζήτημα του λεγόμενου "κατοχικού δανείου" και των πολεμικών επανορθώσεων έχει "βαλτώσει", με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Οι προσπάθειες φορέων και πολιτών συναντούν την αδιαφορία και τις γνωστές, τετριμμένες, δικαιολογίες. Μετά τις αποφάσεις ορισμένων δικαστηρίων, τα οποία δικαιώνουν τις προσφυγές των πολιτών, η υπόθεση βρίσκεται σήμερα, στα χέρια του Αρείου Πάγου. Αυτή τη στιγμή είναι χρήσιμο και αναγκαίο η κυβέρνηση να διατυπώσει, δημόσια, την άποψή της και πρώτα απ' όλα να δώσει στη δημοσιότητα το υλικό όλων των φακέλων που σκονισμένα βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στα συρτάρια των διάφορων υπουργείων. Από τη μεριά μας επανερχόμαστε στην αξίωσή μας να μας δοθεί, σύμφωνα με το άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής, το κείμενο της Διακοίνωσης που έδωσε η Ελληνική Κυβέρνηση στη Γερμανική, το Νοέμβρη του 1995. Η υπόθεση για μας και για τον κάθε πατριώτη, δεν έχει κλείσει!».

Ερωτάται ο υπουργός τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, ώστε να δώσει συνέχεια σ' αυτό το εθνικό ζήτημα, πώς σκοπεύει να συμβάλει στη διαδικασία εξέτασης του θέματος από το Ανώτατο Δικαστήριο. Τι θα πράξει, ώστε η Γερμανία να αποδώσει τα οφειλόμενα προς την Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ