Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
Διώκει τον φωτοδότη της Αντίστασης

Σχετικά με τη δίωξη εναντίον του «Ρ» ο δήμαρχος Μανταμάδου Λέσβου, Δ. Καρατζιτζής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι συνεχείς διώξεις σε βάρος της εφημερίδας "Ριζοσπάστης" από μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης αποτελούν πράξεις μισαλλοδοξίας και πλήγμα κατά της δημοκρατίας του τόπου. Τώρα πώς είναι δυνατόν να ασκείται ποινική δίωξη κατά του "Ρ", που εδώ και 83 χρόνια στέκεται στο πλευρό της εργατικής τάξης, που υπήρξε ο καθοδηγητής και φωτοδότης της Εθνικής Αντίστασης και όλων των αγώνων του ελληνικού λαού, μόνο ο κ. Γιαννόπουλος το γνωρίζει.

Μήπως φοβάται την αλήθεια και προσπαθεί με πράξεις μισαλλόδοξες και ασυμβίβαστες με τη δημοκρατία να "καλύψει" άλλες καταστάσεις και ενέργειές του για να τρομοκρατήσει όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στον αυταρχισμό και την υποτέλεια;

Πιστεύω ότι η επίθεση ενάντια στο "Ρ" δεν είναι τυχαία, είναι αποτέλεσμα της συνεχούς και αταλάντευτης πάλης του για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, ενάντια στην πλουτοκρατία και την υποτέλεια, γι' αυτό και συμπαρίσταμαι στην εφημερίδα, πιστεύοντας ότι εκφράζω και τα αισθήματα των κατοίκων του Δήμου Μανταμάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ