Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε βάρος της ΕΡΤ η καθυστέρηση της ψηφιακής αναμετάδοσης

Η υποβάθμιση και συρρίκνωση της ΕΡΤ προς όφελος των ιδιωτών μεγαλοκαναλαρχών, είναι το θέμα της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, για τους υπουργούς Τύπου ΜΜΕ και Μεταφορών Επικοινωνιών.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην ΕΡΤ δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της και οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση και συρρίκνωσή της προς όφελος των ιδιωτικών μεγαλοκαναλαρχών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και το γεγονός ότι αν και η ΕΡΤ είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ψηφιακή αναμετάδοση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αυτό. Προκειμένου να προχωρήσει η σχετική διαδικασία είναι αναγκαίο η ΕΡΤ σε συνεργασία με τον ΟΤΕ να κάνει δοκιμές στην ψηφιακή αναμετάδοση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, για τις οποίες απαιτείται σχετική άδεια από το υπουργείο Μεταφορών, που μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί. Επίσης, μέχρι σήμερα η ΕΡΤ δεν έχει πληρώσει ούτε τη συνδρομή στους διεθνείς οργανισμούς, που επιχορηγούνε αυτές τις δοκιμές.

Η καθυστέρηση αυτή είναι σίγουρο ότι λειτουργεί σε βάρος της ΕΡΤ».

Εν συνεχεία ερωτούνται οι υπουργοί γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε η ΕΡΤ να προχωρήσει στην ψηφιακή αναμετάδοση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων; Μήπως η όλη καθυστέρηση οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει άδεια ψηφιακής αναμετάδοσης σε ιδιώτες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ