Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Εστειλαν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα

Την απόφασή τους να υπερασπιστούν, με κάθε μέσο, την εφημερίδα του ΚΚΕ, που διώκεται από την κυβέρνηση Σημίτη, διαδήλωσαν χτες βράδυ οι κομμουνιστές της Λάρισας, παίρνοντας μέρος στην πικετοφορία που διοργάνωσε η ΝΕ Λάρισας του Κόμματος. Οι κομμουνιστές και πολλοί οπαδοί και φίλοι του Κόμματος συγκεντρώθηκαν μπροστά στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης κι από κει, κρατώντας πικέτες, πανό και κόκκινες σημαίες, διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας, συνεχώς, συνθήματα κατά της κυβέρνησης, υπέρ του «Ριζοσπάστη» και του ΚΚΕ, με κυρίαρχα τα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"» και «εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη».

Ηταν εκεί παλιοί αγωνιστές του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος που έζησαν μια ζωή με το «Ριζοσπάστη» συναγωνιστή στους αγώνες τους, που ένιωσαν την απουσία του στα χρόνια της παρανομίας και των διώξεών του, που τον έχουν όλα αυτά τα χρόνια, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, καθημερινό σύντροφό τους. Και ήταν εκεί νέοι, ΚΝίτες και φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, για να δηλώσουν ότι δε θα επιτρέψουν ποτέ να φιμωθεί η φωνή της Αλήθειας, του Δίκιου, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού, που ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο «Ριζοσπάστης», ως όργανο του ΚΚΕ.

Μαζί με τους διαδηλωτές που πορεύονταν στους δρόμους της πόλης, την αντίθεσή τους στις διώξεις του Β. Γιαννόπουλου, κατ' εντολήν του Κ. Σημίτη, εξέφραζαν και άλλοι Λαρισαίοι που έβγαιναν από τα μαγαζιά τους και χαιρετούσαν, για να δείξουν πως βρίσκονται στο πλευρό των κομμουνιστών, που υπερασπίζονται την εφημερίδα τους και μαζί την ελευθεροτυπία, το δικαίωμα του λαού στην αντικειμενική ενημέρωση, τη δημοκρατία που πλήττεται με την ποινικοποίηση των πολιτικών απόψεων και θέσεων.

Οι κομμουνιστές της Λάρισας έστειλαν χτες βράδυ το μήνυμα στον Β. Γιαννόπουλο και την κυβέρνηση που κρύβεται πίσω απ' αυτόν, ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτικών αντιπάλων τους και ιδιαίτερα του ΚΚΕ, δε θα περάσει. Το ίδιο μήνυμα θα στείλουν σήμερα το απόγευμα και οι κομμουνιστές και άλλοι δημοκρατικοί άνθρωποι του Βόλου και των Τρικάλων, συμμετέχοντας στις πικετοφορίες που διοργανώνουν οι αντίστοιχες Νομαρχιακές Επιτροπές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ