Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
«Κερκόπορτα» για να πληγεί ο λαός του Ιράκ η ενιαία στάση της ΕΕ

Με ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, επισημαίνει τα παρακάτω:

«Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, με ανησυχία ενημερωθήκαμε για την κοινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης την 17η Φεβρουαρίου 2003 στις Βρυξέλλες, προεδρεύοντος του Ελληνα πρωθυπουργού. Η λεγόμενη ενιαία στάση των ευρωπαϊκών κρατών, διαφαίνεται σαν "κερκόπορτα" ώστε να πληγεί ο λαός του Ιράκ οποιαδήποτε στιγμή επιθυμήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Με λίγα λόγια, όταν πειστούν τα κράτη - μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας από τις ΗΠΑ και την Αγγλία για το μοίρασμα των συμφερόντων τους στον πλούτο της περιοχής, τότε ο πόλεμος θα θεωρηθεί "δίκαιος".

Καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση της Ελληνικής Προεδρίας αλλά και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που δεν άκουσαν τη θέληση των λαών που ξεχύθηκαν στους δρόμους για ειρήνη και μη χρήση βίας.

Επισημαίνουμε και υπογραμμίζουμε το σημείο του ανακοινωθέντος της ΕΕ που αναφέρει ότι, υποστηρίζει και αναγνωρίζει το ρόλο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων ως τον παγκόσμιο "χωροφύλακα".

  • Να σταματήσει άμεσα ο ακήρυχτος πόλεμος των Αμερικανών και των Αγγλων στο Νότιο Ιράκ, που με καθημερινούς βομβαρδισμούς πλήττουν ακόμα και στόχους αμάχων.
  • Να αποσυρθεί η πολυεθνική δύναμη κρούσης από την ευρύτερη περιοχή.
  • Να τεθεί προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η μη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής και η άμεση καταστροφή τους. Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες έτυχαν απόρριψης από την πλευρά των ΗΠΑ.

Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση:

  • Αμεση απεμπλοκή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη ΝΑΤΟική δύναμη στον Περσικό κόλπο.
  • Αμεση απαγόρευση λειτουργίας των ΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα της Σούδας, καθώς και σταδιακή απομάκρυνσή τους.
  • Προώθηση πρωτοβουλίας για πλήρη και οριστικό παγκόσμιο πυρηνικό και χημικό αφοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ισραήλ, του Πακιστάν κ.ά.

Καλούμε όλον τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση.

Προβλέπουμε ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα επιχειρηθεί περαιτέρω αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης. Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών δεν πρέπει να περάσουν. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι γι' αυτούς το Ιράκ είναι η αρχή.

Πρέπει να τους σταματήσουμε.

ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΦΥΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ