Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Η υποκρισία των «φιλειρηνικών» φραστικών αναφορών από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία με την ταυτόχρονη υιοθέτηση των προσχημάτων που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, προκειμένου να οδηγήσουν σε μια ακόμα αιματοχυσία στο Ιράκ, ήταν το στοιχείο που χαρακτήρισε τη χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, στη Βουλή, για τις εξελίξεις στο Ιράκ.

«Σημείο κρίσης είναι το τι κάνουμε για να αποτρέψουμε αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε στην ομιλία της στη Βουλή, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προκαλώντας ευθέως όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελεί απαίτηση όσων πράγματι αντιτίθενται στον πόλεμο η «πολιτική εξόδου από τις πολεμικές προετοιμασίες». Κατήγγειλε την κυβέρνηση για στήριξη της Νέας Τάξης πραγμάτων, χαρακτηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Ενωση «οικοδόμο» αυτής της καταστάσης.

Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης, επέλεξε να κάνει επισκόπηση των πρωτοβουλιών της Ελληνικής Προεδρίας, προσπαθώντας να παρουσιάσει την τελευταία έκτακτη σύνοδο ως αντιπολεμική προσπάθεια. Την ιδία ώρα όμως αποδέχτηκε τη λογική της ανάγκης καταστροφής των «όπλων μαζικής καταστροφής του Ιράκ» που στηρίζει την πορεία προς τον πόλεμο επισημαίνοντας ότι ακριβώς αυτό το στοιχείο υπήρξε και στην απόφαση της συνόδου. Καλύτερο «παζάρεμα» της εμπλοκής της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, με φιλοαμερικανικές κορόνες, παρέχοντας στήριξη στις κυβερνητικές επιλογές. Τη λογική της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως αντίπαλο δέος στα σχέδια των ΗΠΑ εισηγήθηκε με την παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Στη χτεσινή συζήτηση τοποθετήθηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ