Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΜΑΡΤΗ
Αρχίζει αύριο τα χαράματα

Ολες τις δυνάμεις τους δίνουν για την επιτυχία της απεργίας τα ταξικά συνδικάτα που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Στις 12.30 αύριο το μεσημέρι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση. Ακολουθεί πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Στην τελική ευθεία της πανεξόρμησής τους βρίσκονται σήμερα συνδικάτα και εργαζόμενοι, καθώς από τα ξημερώματα αύριο αρχίζει η πανελλαδική - πανεργατική απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ. Η απεργία έχει αποκτήσει ήδη παλλαϊκά χαρακτηριστικά, καθώς μαζί με τους εργαζόμενους στους δρόμους θα βρεθούν και οι επαγγελματοβιοτέχνες που θα «κατεβάσουν ρολά», αλλά και οι αγρότες που θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους.

Στην πρώτη γραμμή της απεργίας είναι εκ των πραγμάτων η εναντίωση στη σφαγή που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές στον ιρακινό λαό, ταυτόχρονα όμως οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν και θα παλέψουν για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για 7ωρο - 35ωρο - 5ημερο.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία. Στον Πειραιά η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ., στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού και στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Σ' αυτή την κατεύθυνση μεγάλος αριθμός σωματείων έχει πάρει αποφάσεις για 24ωρη απεργία εκτός από τις 10 Ομοσπονδίες και τα 25 Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα.

Απόφαση για τετράωρη στάση εργασίας 12 με 4 πήρε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ, ενώ το σωματείο εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας 1 με 4 το μεσημέρι. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φροντίσουν να ξεκινήσουν νωρίτερα ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα κάνουν οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία και την κρατική ραδιοτηλεόραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ