Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι λίστες της ντροπής

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στις σαράντα πέντε (45) ανέρχονται οι χώρες, που συμμετέχουν στη «Συμμαχία για τον άμεσο αφοπλισμό του Ιράκ» - όπως είναι η προσωρινή ονομασία της - σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ. Απ' αυτές - πάντα σύμφωνα με τον Πάουελ - οι τριάντα προσφέρουν στρατεύματα, επιμελητειακή υποστήριξη ή δικαιώματα πτήσης στον εναέριο χώρο τους και αποδέχτηκαν να κατονομαστούν. Οι υπόλοιπες δεκαπέντε προτιμούν να μην κατονομαστούν, συμπλήρωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών..!

Εμείς, τι να πούμε; Να υπογραμμίσουμε το πρωτοφανέστατο γεγονός της ύπαρξης χωρών και κυβερνήσεων, που συμπράττουν σ' έναν επιθετικό πόλεμο, παραβιάζουν ωμά το διεθνές δίκαιο και τσαλαπατούν τις αρχές του ΟΗΕ, αλλά αρνούνται να κατονομαστούν; `Η, να σημειώσουμε πως μόνο και μόνον αυτό το γεγονός κάνει ολοφάνερο τον ολότελα άδικο, απάνθρωπο και ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα αυτού του πολέμου;

ΥΓ: Αλήθεια, κυβερνήσεις σαν της δικής μας χώρας, πού τις συγκαταλέγει ο Κ. Πάουελ; Προφανώς, εκτός των 45, έχει και μια άλλη, ακόμη μεγαλύτερη λίστα, όλων όσοι φραστικά είναι υπέρ της ειρήνης, αλλά στην πράξη κάνουν «πλάτες» στις ΗΠΑ και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Γεγονός, το οποίο φανερώνει πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα και οι εξελίξεις, εάν ήταν ριζικά διαφορετική η πολιτική και η στάση των κυβερνήσεων αυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ