Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΛΕΣΒΟΣ
Παλλαϊκός ξεσηκωμός

Παλλεσβιακό συλλαλητήριο αύριο, Παρασκευή

Χαρακτηριστικά παλλαϊκού ξεσηκωμού, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, παίρνει και το παλλεσβιακό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται, αύριο, Παρασκευή 21 του Μάρτη, στις 11 το πρωί, στην προκυμαία της Μυτιλήνης.

Οι μαζικοί φορείς του νησιού απαιτούν να παρθούν μέτρα που να εξασφαλίζουν το λαϊκό εισόδημα και να οδηγούν σε φιλολαϊκή ανάπτυξη του νησιού, κόντρα στο μαρασμό και στην ερήμωση που επιφέρει η ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Χτες, στην Καλλονή, έγινε πλατιά σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών και εκατοντάδων αγροτών, ενόψει του συλλαλητηρίου. Οι αγρότες απορρίπτουν την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ και για το ελαιόλαδο και διεκδικούν μέτρα στήριξης, με τον παραγωγικό συνεταιρισμό ως μοχλό ανάπτυξης.

Οι ταξικές δυνάμεις, με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο και το Συνδικάτο Οικοδόμων, έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία κόντρα στα νέα αντεργατικά μέτρα, απαιτώντας τη θεσμοθέτηση 35ωρου-5ήμερου-7ωρου, ενώ το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει με τρίωρη στάση εργασίας.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης καλούν τα μέλη τους να βάλουν λουκέτο στα καταστήματά τους πριν τα κλείσει η φιλομονοπωλιακή πολιτική. Τον παλλαϊκό αγώνα στηρίζουν δήμοι και μαζικοί φορείς του νησιού, το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Ακόμα ο λεσβιακός λαός απαιτεί άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο.

Παραφωνία στο αγωνιστικό κλίμα του λεσβιακού λαού αποτελεί, για μια ακόμα φορά, η τοπική Οργάνωση του ΣΥΝ, που με ανακοίνωσή της καταφέρεται κατά της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, καλύπτοντας την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ