Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΝΑΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Αντιπολεμικός ξεσηκωμός διαρκείας!

Να πάρουν θέσεις μάχης και ευθύνης στο πλευρό του μαζικού λαϊκού κινήματος ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά του λαού του Ιράκ, καλεί η ΝΑΣ όλους τους αιρετούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

Με ανακοίνωσή τους οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Αθήνας - Πειραιά, Θανάσης Παφίλης, Ηλίας Νικολόπουλος, Ελπίδα Παντελάκη και Ελένη Παπαδοπούλου επισημαίνουν: «Η ΝΑΣ, βρίσκεται στο πλευρό του μαχόμενου μαζικού λαϊκού κινήματος και δίνει όλες τις δυνάμεις ώστε να κινητοποιηθεί όλος ο λαός την πρώτη μέρα του πολέμου, να βγει στους δρόμους σε έναν ξεσηκωμό διαρκείας».

Καταγγέλλουν, επίσης, τη στάση της πλειοψηφίας που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ στο διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας - Πειραιά, όπου με πρωτεργάτες τη Φ. Γεννηματά και τον Γ. Μίχα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην πάρουν θέση στο ψήφισμα κατά του πολέμου που έβαλε η αγωνιστική παράταξη.

Να σημειωθεί ότι ο νομάρχης Πειραιά, Γ. Μίχας, αφού απέρριψε τη συγκεκριμένη και αγωνιστική πρόταση της ΝΑΣ, για γενικό ξεσηκωμό, κλείσιμο της βάσης της Σούδας, καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές κλπ, αποφάσισε, απλώς, 2ωρο κλείσιμο της Νομαρχίας και των σχολείων της περιοχής την πρώτη μέρα του πολέμου. Επίσης, τη διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής των παιδιών των σχολείων Πειραιά για την ειρήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ