Τετάρτη 26 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΡΗΤΗ
Ολοι στο πόδι για την περικύκλωση της Σούδας
  • Την ερχόμενη Κυριακή, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, στις 11 το πρωί το αγωνιστικό ραντεβού
  • Συμμετοχή στην κινητοποίηση δηλώνουν οι ΚΟ Αθήνας - Πειραιά - Αττικής του ΚΚΕ

ICON

Οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ, θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 30 Μάρτη στη βάση της Σούδας, όπως αναφέρεται με δελτίο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στο οποίο διευκρινίζεται ότι η αναχώρηση για τα Χανιά θα γίνει το Σάββατο 29 Μάρτη. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων Αθήνας, Πειραιά, Αττικής.

Την κινητοποίηση - συγκέντρωση, την Κυριακή 30 Μάρτη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και πορεία, στη συνέχεια, στη βάση της Σούδας, όπως είναι γνωστό, διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Σε συνέντευξη της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ στο Ηράκλειο προχτές, ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή το μεγάλο Παγκρήτιο, παλλαϊκό συλλαλητήριο, κάλεσε, «με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τόλμη να βγει ο ελληνικός λαός στους δρόμους σε βάρος όλων αυτών που τον κρατάνε στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια».

Το στέλεχος του Κόμματος στην ομιλία του χαιρέτισε την πρώτη περήφανη απάντηση του κρητικού λαού, με τα μεγάλα συλλαλητήρια που οργάνωσε, σε κάθε γειτονιά του νησιού, σε όλους τους νομούς, ενάντια στον εγκληματικό πόλεμο που συντελείται αυτές τις μέρες κατά του λαού του Ιράκ.

«Ο πόλεμος συνεχίζεται και δυστυχώς η Ελλάδα, η Κρήτη λόγω της Σούδας συμμετέχει, εμπλέκεται σ' αυτόν τον πόλεμο όλο και περισσότερο». Είναι γνωστό σε όλους ότι καθημερινά από τη Σούδα σηκώνονται αμερικάνικα αεροσκάφη, τα λεγόμενα ιπτάμενα τάνκερ, και ανεφοδιάζουν τα βομβαρδιστικά, τα οποία επιχειρούν στο Ιράκ και δολοφονούν τον ιρακινό λαό».

Χρειάζεται λοιπόν, τόνισε, ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να διαδηλώνει με πολύμορφες δραστηριότητες και να ξεσκεπάζει την υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης, τη στάση της ΝΔ, με κυρίαρχα αιτήματα να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο, να κλείσει η βάση της Σούδας.

Το κυβερνητικό Κόμμα -επισήμανε σε άλλο σημείο- από τη μία πλευρά θέλει να φαίνεται ότι διαδηλώνει κατά του πολέμου καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, και από την άλλη ως κυβέρνηση, πολύ πρόθυμα παραχωρεί ό,τι ζητήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις και κάτι παραπάνω, για τον πόλεμο.

«Εμείς αυτό το θεωρούμε μεγάλη υποκρισία, γιατί δεν μπορεί το βράδυ να διαδηλώνεις κατά του πολέμου, έτσι γενικά, και την ίδια στιγμή αυτός ο πόλεμος ο οποίος συντελείται με τη συμμετοχή και της Ελλάδας με την Κρήτη και τη βάση της Σούδας, να μη λες κουβέντα ή να ισχυρίζεσαι ότι υπάρχουν οι συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Τ. Δημουλάς και στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος δήλωσε ότι τα συστήματα «Πάτριοτ», που μεταφέρθηκαν στην κρήτη, έχουν μια συγκεκριμένη εμβέλεια και τοποθετούνται ανάλογα με το πώς κινούνται οι κίνδυνοι που μας απειλούν. Δηλαδή - όπως εξήγησε - αποτελεί ομολογία ότι τα συστήματα «Πάτριοτ», αφορούν την προστασία των Αμερικανών λόγω της Σούδας, που αποτελεί στόχο, και όχι την άμυνα της χώρας μας.

Ο Τηλέμαχος Δημουλάς, κάλεσε το λαό της Κρήτης και τη νεολαία της, τον ελληνικό λαό συνολικά να μην πειθαρχήσει σε τέτοιου είδους συμφωνίες, οι οποίες είναι από την κορφή ως τα νύχια παράνομες σε σχέση με αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι, αλλά να αντιδράσει διαδηλώνοντας ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά ενάντια στον πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν.

Κλείνοντας κάλεσε τον κρητικό λαό, τη νεολαία, τους φορείς, αλλά και όλους όσοι θέλουν, από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, να συμμετέχουν στο Παλλαϊκό, Παγκρήτιο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ την Κυριακή 30 Μάρτη, στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας στα Χανιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ