Τετάρτη 26 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Βροντοφώναξαν «να κλείσει η βάση της Σούδας»

Τη δική τους παρέλαση έκαναν χτες και στο Ηράκλειο οι αγωνιστές της ειρήνης, βροντοφωνάζοντας «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο - Να κλείσει η βάση της Σούδας». Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, «ξεπετάχτηκαν» από διάφορα σημεία του δρόμου, ενώ μέλη της «Δράσης: Θεσσαλονίκη 2003» πέταξαν με μπαλόνια πανό, με σύνθημα «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο». Αμέσως δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι συνέχιζαν να φωνάζουν συνθήματα, μαζί και με άλλο κόσμο που βρισκόταν στο δρόμο.

Μπροστάρηδες οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που παρέλασαν και παρέδωσαν υπόμνημα στον υπουργό Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη, που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στον εορτασμό, με το οποίο ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει τη βάση της Σούδας.

Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές, οι οποίοι με μαύρα περιβραχιόνια και σηματάκια του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου που έγραφαν «ΣΤΟΠ στον πόλεμο», διατράνωσαν με τη σειρά τους την αντίθεσή τους στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν τον βρώμικο πόλεμο.

Λίγο αργότερα οι διαδηλωτές μαζεύτηκαν στην πλατεία του Αγ. Μηνά, όπου συγκεντρώθηκαν και οι μαθητές και με συνθήματα και πανό καλούσαν τον κόσμο να διαδηλώσει μαζί τους. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ