Τετάρτη 26 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΕΔΥΕ
Συσπείρωση σε αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό αγώνα

Με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη έδωσε στη δημοσιότητα το ακόλουθο μήνυμα:

«182 χρόνια πριν, ο ελληνικός λαός με την Επανάσταση του 1821 και μετά από ασίγαστη πάλη πολλών χρόνων κατέκτησε την εθνική του ανεξαρτησία.

182 χρόνια πριν, ο λαός μας κατέρριπτε με τον αγώνα του τις θεωρίες του ραγιαδισμού, της υποταγής στον κάθε φορά ισχυρό και απέδειξε για μια ακόμη φορά πως οι "Ιερές Συμμαχίες" και αυτοκρατορίες, όπως ήταν η Οθωμανική τότε, είναι αδύναμες να συγκρατήσουν τη λαϊκή ορμή για ανεξαρτησία και πρόοδο.

182 χρόνια μετά, η χώρα μας και η περιοχή μας γενικότερα βρίσκονται πάλι κάτω από μια σύγχρονη αυτοκρατορία που προσπαθεί να οικοδομήσει τη ζούγκλα της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης.

Οι Αμερικανοί και Βρετανοί ιμπεριαλιστές κήρυξαν έναν άδικο και επιθετικό πόλεμο εναντίον του λαού του Ιράκ με πρόσχημα την καταπολέμηση της "τρομοκρατίας", με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και την ανθρωπότητα ολόκληρη.

Οι λαοί όλου του κόσμου αντιλαμβάνονται πλέον, πως ο πόλεμος που εξαπέλυσαν κατά του Ιράκ, αγνοώντας τον ΟΗΕ, τη διεθνή νομιμότητα και την παγκόσμια λαϊκή κατακραυγή σχετίζεται με τον έλεγχο των πετρελαίων της περιοχής και με την προσπάθειά τους για την παγκόσμια κυριαρχία.

182 χρόνια μετά, οι λαοί βρίσκονται κάτω από την τρομοκρατία και την ιδιόμορφη κατοχή του οπλισμένου χεριού της Νέας Τάξης. Ανασύρονται και πάλι οι θεωρίες της υποταγής του σύγχρονου ραγιαδισμού. Προσπαθούν και πάλι να πείσουν το λαό και τη νεολαία πως η υποδούλωση στους ισχυρούς είναι μονόδρομος.

Θιασώτης αυτής της θεωρίας, η ελληνική κυβέρνηση, η οποία με την υποτακτική της στάση έναντι των Αμερικανών συμμετέχει στο βρώμικο πόλεμο, στη σφαγή του ιρακινού λαού.

Την ίδια στιγμή που το 92% του ελληνικού λαού τάσσεται ενάντια στον πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας, διαδηλώνοντας μαζικά σε όλη την Ελλάδα, η Κρήτη βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στην εμπόλεμη ζώνη.

Ο Υπουργός Αμύνης παραδέχτηκε ότι η ενεργοποίηση της Σούδας σημαίνει αυξημένους κινδύνους για την Ελλάδα. Από τη Σούδα απογειώνονται καθημερινά αμερικανικά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού. Τα αεροσκάφη αυτά συμμετέχουν άμεσα στις πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς ανεφοδιάζουν στον αέρα τα μαχητικά που βομβαρδίζουν το Ιράκ.

Ο ελληνικός λαός και η νεολαία επιμένουν να μην υποτάσσονται και διαδηλώνουν καθημερινά κατά του βρώμικου πολέμου.

Η Επανάσταση του '21, οι μεγάλοι αγώνες του λαού μας και των άλλων λαών για ανεξαρτησία, για ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον, δίνουν και πάλι το μήνυμα της αντίστασης του αγώνα. Το μήνυμα πως μπορούμε να αποτρέψουμε το δρόμο της βαρβαρότητας.

Η ΕΕΔΥΕ τιμώντας και χαιρετίζοντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 καλεί το λαό και τη νεολαία σε συσπείρωση στον αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό αγώνα. Στον αγώνα κατά των σύγχρονων κατακτητών των ΗΠΑ, του NATO, της ΕΕ. Αυτών που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ΝΑΤΟική βάση. Που με τις εντάσεις, τον πόλεμο, τη διαίρεση, προσπαθούν να επιβάλουν την κυριαρχία τους.

Εκφράζει την αισιοδοξία πως οι λαοί, ενωμένοι σε ένα μέτωπο αργά ή γρήγορα θα ανατρέψουν τη νέα τάξη.

Ολοι στο πλευρό του ιρακινού λαού, για να σταματήσει η αιματοχυσία, να κλείσει αμέσως η βάση της Σούδας.

Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο.

Κάτω η Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών - Ζήτω η Φιλία των λαών!

Αυτό είναι και το σύγχρονο μήνυμα του 1821».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την 25η Μαρτίου 1821 (2017-03-25 00:00:00.0)
Ρεαλισμός ή ραγιαδισμός; (2003-03-29 00:00:00.0)
ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΣΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ (1999-06-04 00:00:00.0)
Χαριστική βολή στη δημαγωγία (1999-05-28 00:00:00.0)
Συναυλία - μήνυμα αντίστασης (1999-04-17 00:00:00.0)
Δεν είμαστε υποτελείς (1998-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ