Τετάρτη 26 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ 11ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ
Να μη γίνει η χώρα μας ορμητήριο των αγγλοαμερικανικών σχεδίων

Σε ανοιχτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό, οι νεοσύλλεκτοι του 11ου Συντάγματος Πεζικού στην Τρίπολη, με αφορμή τον βρώμικο πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ από τους Αγγλοαμερικανούς ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση «να συντονιστεί με το αίσθημα του λαού μας και να μην αφήσει η χώρα μας να γίνει ορμητήριο ή στήριγμα των αγγλοαμερικανικών σχεδίων» και καλούν «κάθε Ελληνα πατριώτη να σταθεί στο πλευρό μας».

Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή έχει ως εξής:

«Εμείς οι Ελληνες στρατιώτες που υπηρετούμε την πατρίδα και την εθνική μας ανεξαρτησία, αυτή την κρίσιμη στιγμή έχουμε την καρδιά και τη συνείδησή μας στο πλάι του ιρακινού λαού. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε μπροστά σε μια νέα ανθρώπινη τραγωδία που γίνεται για τα συμφέροντα των εταιριών του πολέμου του πετρελαίου ή το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης που περνάνε οι ισχυροί.

Για εμάς είναι χρέος η προάσπιση της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είμαστε ακόμη μια φωνή του διεθνούς αντιπολεμικού κινήματος με τις εκατομμύρια διαδηλώσεις που λένε ΟΧΙ στο βρώμικο πόλεμο. Συνεχίζουμε στα βήματα του μεγαλειώδους φιλειρηνικού κινήματος της χώρας που στάθηκε στο πλευρό του γιουγκοσλαβικού λαού, του αφγανικού και του παλαιστινιακού.

Ετσι, λοιπόν, σήμερα πιστεύουμε πως η σιωπή είναι συνενοχή στο έγκλημα. Η τιμή που μας γίνεται να "κρατάμε τα όπλα" συναισθανόμαστε ταιριάζει απόλυτα με τη συνείδηση πως τα όπλα δεν πρέπει να στραφούν απέναντι σε ανυπεράσπιστους λαούς για τα επεκτατικά σχέδια των μεγάλων και ισχυρών.

Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να συντονιστεί με το αίσθημα του λαού μας και να μην αφήσει η χώρα μας να γίνει ορμητήριο ή στήριγμα των αγγλοαμερικανικών σχεδίων:

Χρειάζεται η ελληνική κυβέρνηση να πει ξεκάθαρο ΟΧΙ στο βρώμικο πόλεμο στο Ιράκ και να μην παρέχει καμία διευκόλυνση σε Αγγλους και Αμερικανούς.

Να κλείσει η βάση στη Σούδα, αφού αποτελεί σοβαρό επιτελικό στήριγμα στον πόλεμο για τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα.

Να γυρίσει πίσω η ελληνική φρεγάτα από τον Περσικό και τα ελληνικά στρατεύματα που υπερασπίζουν "ειρηνικές" αποστολές, αφού με αυτό τον τρόπο δεν υπερασπίζεται κανείς ούτε την ειρήνη, ούτε την πατρίδα στην άκρη της γης.

Τα χρήματα για τις αποστολές σε άλλες χώρες να δοθούν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής μας.

Καλούμε τα αδέρφια μας, τους γονείς, τους συγγενείς, κάθε Ελληνα πατριώτη να σταθεί στο πλευρό μας.

Νεοσύλλεκτοι του 11ου Συντάγματος Πεζικού

Τρίπολη 24/03/2003».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ