Τετάρτη 26 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Εσπασαν την κυβερνητική απαγόρευση και τρομοκρατία

Η στιγμή της σύλληψης του σπουδαστή Γ. Τζιαβάρα, που «αγνοούσε» ο υποστράτηγος της Αστυνομίας (στο κάτω μέρος διακρίνονται οι χειροπέδες)
Η στιγμή της σύλληψης του σπουδαστή Γ. Τζιαβάρα, που «αγνοούσε» ο υποστράτηγος της Αστυνομίας (στο κάτω μέρος διακρίνονται οι χειροπέδες)
Δυναμικό αντιπολεμικό «παρών» έδωσαν χτες νεολαίοι φοιτητές και σπουδαστές μέλη της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας και της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στο γιορτασμό της 25 Μάρτη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα. Διαδηλώνοντας με συνθήματα ενάντια στο βρώμικο πόλεμο των αμερικανοβρετανών στο Ιράκ, κατήγγειλαν και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που παρέχει όλες τις διευκολύνσεις στους φονιάδες. Πολύ χαρακτηριστικό το σύνθημα που συνέδεε το χτες με το σήμερα: «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά 50 χρόνια στο ΝΑΤΟ υποταγή». Οι νέοι σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης βροντοφώναζαν ότι «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλιά» και «θέλουμε στρατό δημοκρατικό, όχι εξαρτημένο και ΝΑΤΟικό». «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο», «Κλείστε τη Σούδα, γυρίστε και τα πλοία, εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία» ακούγονταν δυνατά σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Οταν ολοκληρώθηκε η παρέλαση βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρή αστυνομική δύναμη, που είχε μπλοκάρει τη Λεωφόρο Αμαλίας λίγο πριν τη Βουλή. Εκεί η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο δίνοντας εντολή να παρεμποδιστεί η ειρηνική διαδήλωση.

Οταν οι νεολαίοι απαίτησαν το αυτονόητο, να περάσουν σπάζοντας το αστυνομικό μπλοκ, δέχτηκαν τα γκλοπ και τη βία των αστυνομικών. Στη διάρκεια των διαπληκτισμών με βάναυσο τρόπο αποσπάστηκε από το μπλοκ ο σπουδαστής ΤΕΙ Γιώργος Τζιαβάρας, τον όποιο ομάδα αστυνομικών έριξε στο έδαφος και στη συνέχεια περνώντας του χειροπέδες τον μετέφεραν σε κλούβα (από την Αμαλίας έως κοντά στην αμερικάνικη πρεσβεία) όπου και παρέμεινε για πάνω από 40 λεπτά. Επίσης δύο φοιτήτριες της Φιλοσοφικής μεταφέρθηκαν μετά από χτυπήματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο όπου ευτυχώς δεν προέκυψε κάτι σοβαρό.

Οι νεολαίοι σπάνε την τρομοκρατία
Οι νεολαίοι σπάνε την τρομοκρατία
Χαρακτηριστικό στοιχείο ότι για τη στάση αυτή της αστυνομίας υπήρχε άνωθεν εντολή, είναι το γεγονός ότι ο επικεφαλής υποστράτηγος, ενώ στην αρχή αρνιόταν τη σύλληψη, στη συνέχεια ψέλλισε ανυπόστατες κατηγορίες για να δεσμευτεί στη συνέχεια ότι θα απελευθερωθεί ο κρατούμενος. Αυτό και έγινε με απαίτηση των νέων διαδηλωτών που παρέμειναν μπροστά στη Βουλή μέχρι την ώρα που επέστρεψε. Με το σύνθημα «η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», υποδέχτηκαν τον συναγωνιστή τους και ακολούθησε πορεία μέχρι την Ομόνοια, διατρανώνοντας για άλλη μια φορά τη θέληση της νεολαίας να συνεχίσει την πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ