Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΗΜΕΡΑΣ

ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ συνεχίζουν να στήνουν την κατοχή τους με τον μοναδικό τρόπο που ξέρουν και είναι ικανοί. Σκοτώνοντας. Χτες, μετά τα προχτεσινά επεισόδια στη Μοσούλη, όπου οι πεζοναύτες μισθοφόροι είχαν πυροβολήσει στο πλήθος και σκότωσαν δεκαπέντε άτομα, επανέλαβαν «ανάλογο κατόρθωμα» και αυτή τη φορά δολοφόνησαν επτά και επίσης πάλι δημιούργησαν δεκάδες τραυματίες. Με τη νοοτροπία «πυροβολούμε και δεν υπολογίζουμε» κατόρθωσαν ανάμεσα στους τραυματίες να είναι και αστυνομικοί απ' αυτούς που έχουν προσλάβει για να επιβάλουν την «τάξη» τους.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ είναι πλέον οι πιέσεις και οι άμεσοι εκβιασμοί, που ασκούν οι ΗΠΑ στη Συρία, όπου νιώθουν πως βρήκαν την ευκαιρία να ζητούν τα αζήτητα. Για παράδειγμα, υπάρχουν οι πάγιες κατηγορίες για «χημικά όπλα», για «καταφύγιο στους Ιρακινούς του καθεστώτος του Σ. Χουσεΐν» και φυσικά «για εκδημοκρατισμό», λες και τους πέφτει λόγος για το πώς κυβερνάται μια χώρα και δεν πέφτει στον ίδιο το λαό της. Υπάρχουν και άλλες «που στήνονται στο πόδι» ανάλογα τον εκπρόσωπο και την υπηρεσία που προέρχεται. Ετσι, χτες έπιασαν να ψελλίζουν κάτι για κάποιον τέως επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών και τρέχα γύρευε... Επίσης, όλο και πιο ανοιχτά απαιτούν από τους Σύρους να σταματήσουν να παρέχουν βοήθεια στις παλαιστινιακές οργανώσεις.

ΟΙ ΣΥΡΟΙ επίσημοι συνεχίζουν να αρνούνται τις κατηγορίες. Χτες ανακοίνωσαν πως θα προωθήσουν ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια Μέση Ανατολή καθαρή από χημικά όπλα. Στόχος τους να τραβήξουν την προσοχή στο γεγονός πως μόνο το Ισραήλ κατέχει χημικά και βιολογικά όπλα στην περιοχή. Σύμφωνα με τους Σύρους διπλωμάτες και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας συνεννοήσεις για αυτό το ψήφισμα έχουν γίνει με όλους τους διπλωμάτες των Αραβικών χωρών στον ΟΗΕ.

ΜΕ ΕΦΟΔΟ των ειδικών δυνάμεων των εισβολέων συνελήφθη στη Βαγδάτη ο Αμπού Αμπάς, ηγέτης του Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FLP) που κατηγορείται πως ήταν ο εγκέφαλος στην πειρατεία του Ακίλε Λάουρε το 1985. Οι αμερικάνοι στην κυριολεξία «τρίβουν τα χέρια τους» και παρουσιάζουν το γεγονός σαν... απόδειξη ότι ο Σαντάμ υποστήριζε την τρομοκρατία. Βάσει της συμφωνίας, που υπογράφτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1995, τα μέλη της ΟΑΠ δεν μπορούν να συλλαμβάνονται ή να δικάζονται για ενέργειες που έκαναν πριν από την ειρηνευτική συμφωνία του Οσλο του 1993, δήλωσε ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ, που ζήτησε από τις ΗΠΑ να αφήσουν ελεύθερο τον Αμπάς. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, όπως είναι αναμενόμενο, αρνούνται τέτοια ερμηνεία της συμφωνίας. Η Ιταλία, με τη σειρά της, ζητά την έκδοσή του με δεδομένο πως σ' αυτή τη χώρα έχει δικαστεί ερήμην.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 16-19

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παίρνουν θέσεις για την «επόμενη μέρα» (2018-04-27 00:00:00.0)
Απειλές από τις ΗΠΑ για κλιμάκωση της επέμβασης (2018-03-13 00:00:00.0)
Ενοπλη επίθεση στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ (2017-07-15 00:00:00.0)
Πολύνεκρη επίθεση ισλαμιστών σε σχολείο (2014-01-10 00:00:00.0)
Επί τάπητος η καταστροφή των χημικών όπλων (2013-11-16 00:00:00.0)
Σπέρνουν θάνατο και θησαυρίζουν (2010-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ