Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Ηλείας

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, το οποίο εκφράζει την πολιτική της αγωνιστικής αντιμονοπωλιακής και αντιιμπεριαλιστικής πάλης, παρουσιάστηκε στο λαό του νομού από τη ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

Το ψηφοδέλτιο αποτελούν άνθρωποι που έχουν μια συνέπεια και συνεχόμενη πολιτική και κοινωνική προσφορά, άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα που πάλεψαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των μονόδρομων του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ, της ΕΕ, που συμμετείχαν στους μικρούς και μεγάλους λαϊκούς αγώνες που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι:

Αλεξανδρόπουλος Χαράλαμπος. Ζωγράφος - ξυλογλύπτης, συνταξιούχος ΙΚΑ. Γεννήθηκε το 1926. Πρόεδρος της ΝΕ Ηλείας της ΠΕΑΕΑ.

Γιαννόπουλος Χρήστος. Γεννήθηκε το 1964. Αγρότης, πρόεδρος της ΟΑΣ Ηλείας, στην οποία ήταν και γραμματέας από το 1995 έως το 1998. Από το 1992 σαν πρόεδρος της ΣΕΑ ελαιοπαραγωγών Ζαχάρως και κατόπιν σαν γραμματέας και πρόεδρος της ΟΑΣΗ πρωτοστάτησε στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Γκρουμούτης Γεώργιος. Γεννήθηκε το 1927. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, στέλεχος του αγροτικού κινήματος, για πολλά χρόνια πρόεδρος του ΔΣ της ΟΑΣ Ηλείας και αντιπρόσωπος στη ΓΕΣΑΣΕ. Είναι πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού του χωριού του και μέλος του ΔΣ της ΟΑΣΗ.

Ηλιόπουλος Γιώργος. Γεννήθηκε το 1954, οικοδόμος, πρώην γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πύργου.

Θεοδωρόπουλος Γιάννης. Γεννήθηκε το 1951. Γεωπόνος, ελεύθερος επαγγελματίας.

Καραπάνος Γεώργιος. Γεννήθηκε το 1953. Βιοτέχνης, δημοτικός σύμβουλος Αμαλιάδας, υποψήφιος δήμαρχος το 1998.

Κουτρουμπή Ιωάννα . Γεννήθηκε το 1958. Υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμαλιάδας, πρώην γραμματέας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύργου, μέλος του προεδρείου της Πανηλειακής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Πικέας Γεώργιος. Γεννήθηκε το 1932. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών και του Εργατικού Κέντρου Πύργου. Σήμερα είναι πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ