Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αντιπολεμικός συναγερμός

Οταν οι ιμπεριαλιστές ακονίζουν τα σπαθιά τους δεν μπορεί κανείς να αισθάνεται ασφαλής. Οταν τα αμερικανικά και άλλα ΝΑΤΟικά στρατεύματα μπαινοβγαίνουν σε λιμάνια και αεροδρόμια και περνοδιαβαίνουν από το ελληνικό έδαφος, τίποτα καλό δεν προμηνύεται για όλους τους λαούς της περιοχής. Δεν έρχονται ούτε για αναψυχή ούτε για να παίξουν ρόλο «καλού Σαμαρίτη», όπως θέλουν να τους εμφανίσουν οι ντόπιοι εκπρόσωποί τους. Ερχονται για να επιβάλουν με φωτιά και σίδερο την «ειρήνη» της Νέας Τάξης πραγμάτων του ιμπεριαλισμού, την Pax Americana.

Οσυναγερμός ηχεί και πάλι. Οταν γίνονται όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος. Αντίθετα, γεγονότα τέτοιου είδους αφυπνίζουν και ενεργοποιούν τους πολίτες για την προστασία της ειρήνης, τη διάσωση του ίδιου του μέλλοντός τους. Τη σειρήνα ενεργοποιούν οι πολεμικές προετοιμασίες, που τις επόμενες μέρες θα ενταθούν με πρόσχημα τη ΝΑΤΟική άσκηση «Δυναμική απάντηση 2000», η οποία θα διεξαχθεί στο κατεχόμενο Κοσσυφοπέδιο. Πιθανή μέρα έναρξης της άσκησης, η 24η Μάρτη, η ημέρα δηλαδή της πρώτης επετείου από την έναρξη των βάρβαρων ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας που κράτησαν 78 μερόνυχτα. Τα αμερικανικά στρατεύματα με τον βαρύ εξοπλισμό τους θα αποβιβαστούν την ερχόμενη Κυριακή 19 Μάρτη στο Λιτόχωρο και στη θεσσαλονίκη, για να διασχίσουν το ελληνικό έδαφος προκειμένου να προωθηθούν στο Κοσσυφοπέδιο.

Ηεξέλιξη αυτή είναι μια πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό και τα φιλειρηνικά - αντιπολεμικά αισθήματά του. Στην πρόκληση πρέπει να δοθεί άμεσα η αρμόζουσα απάντηση, αφ' ενός μεν εδώ και τώρα, εμποδίζοντας την απόβαση των στρατευμάτων στο ελληνικό έδαφος και αφ' ετέρου στις 9 Απρίλη μαυρίζοντας όλους εκείνους που τη δική τους υποταγή στη νέα τάξη θέλουν να την αναγορεύουν σε νέα «μεγάλη ιδέα» του ελληνικού λαού ζητώντας και με την ψήφο του να επικυρώσει την υποθήκευση του μέλλοντος του. Είναι επίσης μια πρόκληση απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα για το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ. Πρέπει επιτέλους να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όλα όσα συντελούνται στα Βαλκάνια και έμπρακτα να δείξουν με τη συμμετοχή των δυνάμεών τους στον νέο γύρο αντιπολεμικών κινητοποιήσεων ότι αντιπαλεύουν τη νέα τάξη. Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να σπείρουν νέα φωτιά στα Βαλκάνια, ανοίγοντας ένα νέο πολεμικό γύρο στην πολύπαθη Γιουγκοσλαβία, με απρόβλεπτες συνέπειες στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή, κανείς δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορος και περί άλλων να τυρβάζει.

Ηρθε η ώρα των έργων και του αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το φαύλο κύκλο των παιχνιδιών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για να πάψει να είναι το ελληνικό έδαφος ορμητήριο πολέμου και να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα από το Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία και την Αλβανία, όπου βρίσκονται εκτελώντας ΝΑΤΟικές αποστολές. Σήμερα δε χωράει αμφιβολία, ούτε στον πλέον καλόπιστο, μα ούτε και στον πλέον αφελή, ότι τα στρατεύματα αυτά είναι δυνάμεις πολέμου και όχι ειρήνης. Είναι δυνάμεις αλλαγής των συνόρων και αποσταθεροποίησης της περιοχής προκειμένου να εξυπηρετηθούν απώτεροι σκοποί των ιμπεριαλιστών. Ως τέτοιες λοιπόν δυνάμεις, πρέπει να αντιμετωπιστούν από όλους. Η απάντηση στην πρόκληση αυτή δε χωράει μισόλογα. Απαιτούνται κρυστάλλινες απαντήσεις, όπως αυτές του ΚΚΕ. Απαιτείται ξεκάθαρη τοποθέτηση, όπως αυτή του ελληνικού λαού που σε ποσοστό 98% αντιτάχθηκε στη ΝΑΤΟική εισβολή στη Γιουγκοσλαβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ