Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκλογές και ... ΠΑΣΟΚική «δημοσιογραφία»

Τον περασμένο Δεκέμβρη είχε δοθεί το πρώτο δείγμα προπαγανδιστικής εξαχρείωσης του ΠΑΣΟΚ. Ηταν τότε που γνωστά «παπαγαλάκια» του Μαξίμου άφηναν υπονοούμενα για τη συζυγική ζωή των αντιπάλων του πρωθυπουργού. Φυσικά, εξέπεμπαν τις αθλιότητές τους από τα δημοσιογραφικά μικρόφωνα, που τους έχουν παραχωρηθεί ακριβώς γι' αυτή τη δουλιά. Οταν λίγο αργότερα η ροζ «κιτρινίλα» απείλησε να συμπαρασύρει στη δίνη της και το ΠΑΣΟΚ, οι ίδιοι ήταν που πρωτοστάτησαν σε κηρύγματα «ήθους» και «ευπρέπειας»...

Τα «παπαγαλάκια», στα οποία αναφερόμαστε, είναι της γνωστής εκείνης συνομοταξίας που έβγαινε σε εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ - όταν ο κ. Σημίτης υπέγραφε τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και έδινε «ελευθέρας» στους Αμερικανούς πεζοναύτες να διέρχονται από το ελληνικό έδαφος - για να καλεί τον ελληνικό λαό να ζητήσει «συγνώμη» (!) από το ΝΑΤΟ επειδή δε χειροκροτούσε το έγκλημα, όπως, αντίθετα, έκανε η ελληνική κυβέρνηση. Τώρα που μέχρι και οι «Τάιμς» ομολογούν ότι ο «UCK» είναι δημιούργημα της CIA, τα «παπαγαλάκια» σιωπούν. Στο μεταξύ, το ελληνικό έδαφος (ξανά)διατίθεται για να περάσουν κι άλλοι «Ράμπο» με κατεύθυνση το Κοσσυφοπέδιο, όπου ήδη ετοιμάζεται ο δεύτερος γύρος της θηριωδίας. Τα «παπαγαλάκια» σιωπούν.

Από πέρσι το καλοκαίρι, που το Χρηματιστήριο «φούντωσε», τα ίδια «παπαγαλάκια» εξυμνούσαν την κυβέρνηση για το... επίτευγμά της. Είχαν μετατραπεί σε καθημερινούς τελάληδες της «φούσκας». Εσπρωχναν κόσμο και κοσμάκη στη Σοφοκλέους. Τώρα που έπαιξαν το παιχνίδι της κυβέρνησης, αλλά η «φούσκα» έσκασε (ατυχώς γι' αυτούς νωρίτερα απ' ό,τι περίμεναν), τα «παπαγαλάκια» βγαίνουν και μιλούν για «αθώα» κυβέρνηση και για «δολιοφθορά». Φυσικά, δεν εννοούν τους εαυτούς τους, αφού αυτοί υπήρξαν και θα συνεχίσουν να είναι οι πρώτοι και καλύτεροι «δολιοφθορείς» των γδαρμένων της Σοφοκλέους.

Ομως, σε προεκλογική περίοδο είμαστε και πώς θα μπορούσαν, αλήθεια, να σταματήσουν τα... μαθήματα δημοσιογραφίας (!) από τα «παπαγαλάκια». Στο «Βήμα» της Κυριακής, προχτές, είχαμε ένα λαμπρό δείγμα του είδους. Θαυμάστε: «Στην Αθήνα έχουν γίνει πράγματι μεγάλα έργα, αλλά αρκεί μια διαδήλωση 50 ανθρώπων στο κέντρο για να μπλοκάρει η πόλη προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία στους Αθηναίους... Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;», ήταν το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό, όπως ακριβώς τέθηκε από τον... εξαγριωμένο - έναντι των λαϊκών κινητοποιήσεων! - «εκπρόσωπο» του Τύπου. Ο Κ. Σημίτης, αφού επαινεί τον «εκπρόσωπο» για το ερώτημα, ακολούθως δίνει μια απάντηση του τύπου «ναι, έχετε δίκιο κλπ.», αλλά και πάλι αυτός ο δημοσιογραφικός ογκόλιθος παραμένει ανικανοποίητος και επανέρχεται με το εξής... ερώτημα: «Δεν αρκεί κανείς να συμφωνεί με τη διαπίστωση, χρειάζονται και μέτρα κ. Σημίτη»!!!

Χρειάζεται να κάνουμε κάποιο περαιτέρω σχόλιο για το δημοσιογραφικό «ανάστημα» ορισμένων; Καλύτερα όχι. Ας τους αφήσουμε να συνεχίσουν να διδάσκουν «δεοντολογία» και αυτοί και - κυρίως - τα αφεντικά τους.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνεται η κόντρα των τραπεζιτών (2007-02-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-07-09 00:00:00.0)
Οι «φούσκες» (2003-06-20 00:00:00.0)
«Χάλασαν τα φρένα» στη Σοφοκλέους (2001-07-17 00:00:00.0)
Μισές αλήθειες (2001-02-01 00:00:00.0)
«Φούσκες» και αξίες (2000-02-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ