Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Αντιπολεμικό σάλπισμα

Το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ξεσηκώνεται από άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα. Συσκέψεις κοινωνικών φορέων γίνονται σε καθημερινή βάση, ενώ η «Συντονιστική Επιτροπή Κατά του Πολέμου», η οποία απαρτίζεται από 10 μαζικούς φορείς οργανώνει με γοργούς ρυθμούς το αντιπολεμικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μάρτη στην πλατεία Συντάγματος και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Οι Επιτροπές Ειρήνης μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), ήδη έχουν δρομολογήσει μια σειρά από συσκέψεις και συζητήσεις, προκειμένου να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βαλκανική, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν και δυναμικές παρεμβάσεις μέσα στις συνοικίες της Αθήνας και άλλων πόλεων, με τη διοργάνωση πικετοφοριών.

Στις 22, 23 και 24 του Μάρτη, το φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας, θα μπει για μια ακόμη φορά φραγμός στα σχέδια των ΝΑΤΟικών φονιάδων. Ηδη τα επιτελεία του ΝΑΤΟ, προετοιμάζουν μαζικές μετακινήσεις στρατιωτικών τμημάτων, οι οποίες θα χρησιμοποιήσουν για τη μετακίνησή τους τα λιμάνια και τους δρόμους της χώρας. Το λαϊκό κίνημα καλείται να αντισταθεί και να βγει στους δρόμους του αγώνα, όπως ακριβώς και πέρσι τέτοιον καιρό που με τις μοναδικές σε όγκο και δυναμική κινητοποιήσεις του, εναντίον του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι πρώτες κινητοποιήσεις για τα μεγάλα αστικά κέντρα, έχουν ήδη προγραμματιστεί εδώ και αρκετό καιρό, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες και άλλες πόλεις της χώρας να διοργανώσουν αντιπολεμικά συλλαλητήρια. Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα, έχουν ανακοινωθεί συγκεντρώσεις για τις 24 του Μάρτη στη Λάρισα καθώς και σε δυο πόλεις της Πελοποννήσου, την Καλαμάτα για τις 22 του Μάρτη και την Πάτρα για τις 23 του ίδιου μήνα.

Εκδηλώσεις της ΠΕΔΥΕ

Εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο από την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, διοργανώνει η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ). Στις συσκέψεις αυτές θα γίνουν συζητήσεις για τις σημερινές εξελίξεις στη Βαλκανική, για τη συμφωνία του Ελσίνκι και του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού διοργανώνει εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο του δήμου Χολαργού, αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» το Σάββατο 18 Μαρτίου και ώρα 7.00 μ.μ. Στην εκδήλωση θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Οι επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμενων στην Ελλάδα κατά τον 19ο αιώνα». Ομιλητής θα είναι ο Δ. Θεοδωρακάτος μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Επίσης, ποιήματα του Ανδρέα Κάλβου, θα απαγγείλει η ηθοποιός Ηλιάνα Λαζαρίδου, με τη μουσική συνοδεία του κρητικού συγκροτήματος λαϊκών οργάνων «Των αδελφών Βλάση».

  • Οι επιτροπές ειρήνης Κυψέλης, Πατησίων και Ριζούπολης διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Το Σύμφωνο Σταθερότητας», την Κυριακή 19 Μαρτίου στα γραφεία της επιτροπής ειρήνης Κυψέλης (Καλλιφρονά 30), στις 10.30 π.μ. Θα ακολουθήσει πικετοφορία στη Φωκίωνος Νέγρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ