Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μόνος διάλογος αυτός του ταξικού αγώνα

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσε η Αλ. Παπαρήγα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Καβάλα

Πρόκληση αποτελούν τα όσα υποστήριξε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός, ότι, δήθεν, στην περίοδο 1993 - 2000 βελτιώθηκε το βιοτικό επίπεδο του λαού. Το βιοτικό επίπεδο μειώθηκε, καθώς η κυβέρνηση εργάστηκε μόνο για το συμφέρον της πλουτοκρατίας. Γι' αυτό στις επερχόμενες εκλογές θα την ψηφίσουν οι βιομήχανοι, οι κεφαλαιούχοι, τα «τρωκτικά» των κοινοτικών κονδυλίων και οι λοιποί του είδους τους.

Τα παραπάνω τόνισε ανάμεσα σε άλλα χτες το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου στην Καβάλα. Η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε ότι θα ήταν προς το συμφέρον του λαού, και τα υπόλοιπα αυτοχαρακτηριζόμενα «αριστερά» κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση κατά της λεγόμενης «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» και «παγκοσμιοποίησης», κάτι που δε γίνεται.

Σημείωσε το γεγονός ότι αυτές οι δυνάμεις δεν κλείνουν την πόρτα στα σενάρια περί μετεκλογικών συνεργασιών και σε σενάρια περί «εθνικών διαλόγων» για διάφορα θέματα. «Ομως, εθνικός διάλογος με την πλουτοκρατία δε γίνεται. Ο μόνος διάλογος είναι αυτός του ταξικού αγώνα, που μπορεί να αποτελέσει το φόβητρο, ακριβώς για την πλουτοκρατία», ανέφερε.

Συνέχισε, λέγοντας πως η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι αναγκαία για τα λαϊκά στρώματα και μπορεί να ταρακουνήσει, όχι μόνο το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και την άρχουσα τάξη σ' ολόκληρη την Ευρώπη.

Ερωτηθείσα για τα γκάλοπ και τα ποσοστά που «δίνουν» στο ΚΚΕ, σχολίασε ότι τα ίδια ποσοστά έδιναν και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. «Τη δουλιά τους κάνουν, παραδάκι πέφτει. Το λυπηρό είναι πως στις εταιρίες διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων δουλεύουν αξιόλογοι επιστήμονες, που βλέπουν τη δουλιά τους να μετατρέπεται σε προεκλογικό χαρτί», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για τις σχεδιαζόμενες, από την ΕΕ και τα εγχώρια δεκανίκια της, αλλαγές στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, απάντησε ότι το ΚΚΕ προειδοποιεί γι' αυτά τα σχέδια από το 1992. Πως η ανατροπή τους έχει ξεκινήσει ήδη, με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Πως απέναντι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις χρειάζεται συντονισμένη και ενιαία αντίδραση του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος και όχι αποσπασματικά, κατά κλάδο και από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (π.χ. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ).

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, τόνισε ότι οι συνεχείς μηνύσεις και το υβρεολόγιο δεν αποτελούν στάση αποκλειστικά του Β. Γιαννόπουλου. «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την όποια "ιδιομορφία" του για να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας. Αποτελεί τακτική της κυβέρνησης», πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ