Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολα έτοιμα για τη μεγάλη Πορεία Ειρήνης

Eurokinissi

Αύριο, Κυριακή 25 Μάη, στις 10 το πρωί, ξεκινά η μεγάλη αντιπολεμική πορεία από το στρατόπεδο «Κόδρα» στην Καλαμαριά, που θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Αύριο, το φιλειρηνικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης πορεύεται στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη και καλεί όλο το λαό σε δημοκρατικό ξεσηκωμό, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών να βυθίσουν κι άλλους λαούς στη φρίκη του πολέμου, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Σαράντα χρόνια από το θάνατο του μαχητή της ειρήνης Γρ. Λαμπράκη, ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσουν αύριο δυναμικό «παρών», να γεμίσουν τους δρόμους, καταδικάζοντας τους πολέμους των ιμπεριαλιστών, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στους νέους βρώμικους σχεδιασμούς της «νέας τάξης πραγμάτων».

Η φετινή Πορεία Ειρήνης που οργανώνει, όπως κάθε χρόνο, η ΕΔΥΕΘ, αποτελεί και τον πρόλογο της κορύφωσης των λαϊκών κινητοποιήσεων τον Ιούνη, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Στο Κιλκίς

Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική κινητοποίηση προετοιμάζουν αύριο, Κυριακή 25 Μάη, οι Επιτροπές Ειρήνης της Κεντρικής Μακεδονίας, με την περικύκλωση του στρατοπέδου στην Αργυρούπολη και την πορεία στην πόλη του Κιλκίς. Ο αποκλεισμός του στρατοπέδου θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Κ. Μακεδονίας, στο κάλεσμα στο λαό της περιοχής για την κινητοποίηση, προειδοποιούν ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει ελληνικό στρατό στις κατοχικές δυνάμεις στο Ιράκ. «Για ακόμα μια φορά», τονίζει το κάλεσμα, «ο νομός του Κιλκίς μετατρέπεται σε βάση εξόρμησης και συμμετοχής στρατιωτικών δυνάμεων στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Χθες χρησιμοποίησαν τα στρατόπεδα σε Πολύκαστρο και Ν. Σάντα, σήμερα στην Αργυρούπολη».

Την ίδια μέρα, η Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης πραγματοποιεί Πορεία Ειρήνης από την Παραλία στην πόλη της Κατερίνης. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από την Παραλία.

Στην Κοζάνη, πραγματοποιείται επίσης Πορεία Ειρήνης, που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από το μνημείο Αντίστασης στην Παναγιά και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ