Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Επιχείρηση «τρομοκράτηση αγωνιστών» από την Ασφάλεια

Ανακοίνωση της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Την τρομοκράτηση αγωνιστών του λαϊκού κινήματος επιχειρεί η Ασφάλεια Μεσσηνίας μετά την κλήση του στελέχους του Κόμματος Νίκου Κουτουμάνου για κατάθεση, με αφορμή την απρόκλητη επίθεση ανδρών της Ασφάλειας και της Αστυνομίας εναντίον μελών και φίλων της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας και του ΠΑΜΕ, που μετά το τέλος της καθιερωμένης πορείας στις 25 Μάρτη, θέλησαν να διαδηλώσουν ενάντια στον πόλεμο κατά του Ιράκ. Επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί και συλληφθεί το στέλεχος της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη και της ΚΝΕ Δημήτρης Οικονομάκος και να τραυματιστεί ο διοικητής της Ασφάλειας. Το αποτέλεσμα της κλήσης (ως μάρτυρας) ήταν - στη συνέχεια - να υποδειχτεί από το διοικητή του Περιφερειακού Τμήματος της Ασφάλειας Καλαμάτας ο Ν. Κουτουμάνος ως υπαίτιος για τον τραυματισμό του ασφαλίτη.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της Μεσσηνίας, ότι «η Ασφάλεια Μεσσηνίας κάλεσε το στέλεχος του Κόμματος Νίκο Κουτουμάνο να "καταθέσει" σχετικά με την υπόθεση των γεγονότων που έγιναν στην Καλαμάτα στις 25 Μάρτη. Ανάμεσα στα άλλα, ο αρμόδιος αξιωματικός του είπε ότι "υποδεικνύεται" ως υπεύθυνους του τραυματισμού του διοικητή της Ασφάλειας!

Δε φτάνει, δηλαδή, που οι αστυνομικές δυνάμεις παρεμπόδισαν το ΠΑΜΕ να διαδηλώσει κατά του πολέμου, δε φτάνει που ξυλοκόπησαν διαδηλωτές και τραυμάτισαν στέλεχος της ΚΝΕ, φορώντας πολιτικά, δε φτάνει που συνέλαβαν και κράτησαν το τραυματισμένο στέλεχος της ΚΝΕ, τώρα κινούν και διαδικασίες δίωξης κατά των θυμάτων τους».

Και υπογραμμίζει: «Υπεύθυνοι για τους τραυματισμούς είναι εκείνοι που προκάλεσαν τα επεισόδια και κανένας άλλος. Είναι πρώτα - πρώτα η αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που - όχι μόνο στην Καλαμάτα, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας - αμαύρωσε την επέτειο της Επανάστασης του 1821, με επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής σε φιλειρηνικούς διαδηλωτές. Αυτή η κυβέρνηση που από τη μια έδινε "γην και ύδωρ" στους ιμπεριαλιστές να δολοφονούν το λαό του Ιράκ και από την άλλη παρίστανε το περιστέρι της ειρήνης...

Δηλώνουμε ότι δε μας πτοούν οι πρακτικές της Ασφάλειας, των οργάνων της κυβέρνησης, των συνεργατών του ιμπεριαλισμού. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε από τον προσανατολισμό της πάλης μας κατά του πολέμου, της εκμετάλλευσης και των οποιονδήποτε φορέων κι εκπροσώπων τους».

Στη συνέχεια καλεί «το λαό του νομού σε επαγρύπνηση και ένταση της πάλης του για τα δικαιώματά του. Να μην τρομοκρατηθεί κανείς αγωνιστής από τις διώξεις και απειλές, αλλά, αντίθετα να δυναμώσει ο αγώνας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής (του πολέμου, της φτώχειας, των απολύσεων και του ξεκληρίσματος). Κυρίως, να γίνει συνείδηση στα λαϊκά στρώματα της Μεσσηνίας, στη νεολαία, ότι στις επικείμενες εκλογές πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ σε βάρος των κομμάτων που υπηρετούν την πολιτική η οποία συσσωρεύει συνεχώς δεινά στον τόπο μας. Να ανοίξει ο δρόμος για την αγωνιστική συσπείρωση και συνεργασία για το Λαϊκό Μέτωπο».

Και καταλήγει στην ανακοίνωση: «Να απαντήσουμε στις νέες διώξεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση και τα όργανά της με μαζική συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση που θα γίνει στις 21/5/2003 στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, πυκνώνοντας τις γραμμές του ταξικού - αγωνιστικού πόλου.

Να εκφράσουμε, τέλος, την αλληλεγγύη μας στους δικαζόμενους αγρότες που σέρνονται στα δικαστήρια γιατί προχώρησαν σε μπλόκο στο Ασπρόχωμα το 1998. Επίσης, στους δικαζόμενους συνδικαλιστές που σέρνει ο Καρέλιας στα δικαστήρια, γιατί... παραβίασαν το γκέτο του κι ενημέρωσαν τους εργαζόμενους, την ίδια χρονιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση για το θάνατο του σ. Ηλία Αποστολόπουλου (2018-01-30 00:00:00.0)
Σήμερα η δίκη του Γραμματέα της ΝΕ του ΚΚΕ (2006-06-28 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη δίωξη του Ν. Κουτουμάνου (2006-06-27 00:00:00.0)
«Δουλεύει» η βιομηχανία διώξεων (2005-05-18 00:00:00.0)
Αθωώθηκαν 34 αγρότες (2003-06-10 00:00:00.0)
Στο πλευρό τους οι μαζικοί φορείς (2000-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ