Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
«Δε θα συμμορφωθούμε "με τας υποδείξεις"»

Παρουσίαση του βιβλίου «Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» του Ευάγγελου Μαχαίρα, πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρώην προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν προς τιμή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων και η Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων με θέμα «Ο αγώνας για την Ειρήνη και κατά της Παγκοσμιοποίησης» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 22/5/2003, το βράδυ, στην αίθουσα Ηπειρωτικών Μελετών στα Γιάννενα.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε η Γ. Λαδογιάννη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ιωαννίνων και το βιβλίο προλόγισε ο Χ. Πάνος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα. Το λόγο πήρε ο Ευάγγελος Μαχαίρας, που μίλησε για το περιεχόμενο του βιβλίου του αλλά και για τον αγώνα για την ειρήνη και κατά της παγκοσμιοποίησης. Εκανε ιστορική αναδρομή του φιλειρηνικού κινήματος, από τη γέννησή του μέχρι σήμερα, τονίζοντας πως το φιλειρηνικό κίνημα έχει σημειώσει πολλές νίκες στην ιστορική του διαδρομή, είναι ισχυρό σήμερα και αποδεικνύεται πως το διεθνές φιλειρηνικό κίνημα είναι το μόνο αντίπαλο δέος ενάντια στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το φιλειρηνικό κίνημα είναι όχι απλά χρήσιμο αλλά απαραίτητο, δεν αγωνίζεται μόνο για τη διατήρηση της ζωής αλλά και για την ποιότητα της ζωής. «Για τους λόγους αυτούς δε θα συμμορφωθούμε "με τας υποδείξεις" όλων εκείνων που συνιστούν να σιωπήσει το κίνημα της ειρήνης και να μην κουράζει τους φιλειρηνικούς ανθρώπους με Μαραθώνιες πορείες και διαδηλώσεις. Αλλωστε τώρα αντιμετωπίζουμε νέα σοβαρά προβλήματα με τη "Νέα (ιμπεριαλιστική) τάξη πραγμάτων" και την "Παγκοσμιοποίηση", που σκοπό έχουν την υποταγή όλων των λαών στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και την επιβολή του αγριότερου καπιταλισμού που γνώρισε ο κόσμος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ