Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αύριο συναντιέται με νέους δημιουργούς

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η ΚΝΕ συναντά νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες και σχήματα, επιδιώκοντας, μεταξύ άλλων, να αναδείξει την ερασιτεχνική δημιουργία στα πλαίσια του 29ου Φεστιβάλ της, οι εκδηλώσεις του οποίου κορυφώνονται το Σεπτέμβρη στην Αθήνα.

Την ίδια στιγμή που στη Θεσσαλονίκη θα συνεδριάζουν οι υπουργοί «Πολιτισμού» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποφασίζοντας μέτρα χειραγώγησης συνειδήσεων, χειραγώγησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η ΚΝΕ καλεί τους νέους δημιουργούς να πάρουν μέρος στη συνάντηση, που διοργανώνει αύριο Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως, Μεταξουργείο).

Τους καλεί να συμβάλουν με τη γνώμη, τον προβληματισμό και τη δράση τους στη συλλογική έκφραση ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Γιατί η Τέχνη δεν μπορεί να προσαρμόζεται υποκριτικά στα όρια του συστήματος, του συμβιβασμού, της ατομικής λύσης και της «κουλτούρας» των λίγων εκλεκτών. Για να μπορεί να παίξει τον κοινωνικό ρόλο της, να συνδεθεί πλατιά με τον κόσμο και να γίνει αποδεκτή, πρέπει να εκφράζει τα συμφέροντα των πολλών, τις ανάγκες και τις αγωνίες τους, τα αιτήματα και τις προσδοκίες τους.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και σήμερα η Νομαρχιακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ διοργανώνει εκδρομή στην Αγιάσο, όπου θα δοθεί και παράσταση από τοπικό θεατρικό σχήμα και συναυλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ