Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Πίσω από την έκθεση: «Ερωτηματικά δημιουργεί στην Αθήνα έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που... προβλέπει ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής στη Χαλκιδική, στις 20 και 21 Ιούνη, οι διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης θα επιτεθούν βιαίως σε στόχους συνδεδεμένους με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έκθεση, την οποία αποκάλυψε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μάλιστα, υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες για τέτοιου είδους έκτροπα αυξάνονται λόγω της στάσης που τηρεί η Ελληνική Αστυνομία απέναντι στους διαδηλωτές... Αξίζει να σημειωθεί ότι πίσω από τη σύνταξη τέτοιων εκθέσεων βρίσκεται συνήθως η αμερικανική πρεσβεία της χώρας, στην οποία η έκθεση αναφέρεται - η πρεσβεία της Αθήνας στην προκειμένη περίπτωση» (ΝΕΑ).

Ευρω-καλένδες: «Οι "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης" μετατίθενται, για το ορατό μέλλον, στις ελληνικές καλένδες. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα από το "οριστικό σχέδιο" για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα που επεξεργάζεται η Συντακτική Συνέλευση υπό τον Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν. Σύμφωνα με το τμήμα του σχεδίου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, απαλείφεται κάθε αναφορά στα περί ευρωπαϊκής «ομοσπονδίας». Αντιθέτως, παραμένουν οι αμφιλεγόμενες προτάσεις για διορισμένο πρόεδρο της Ενωσης και για περιστολή της Κομισιόν, τόσο ως προς τον αριθμό των μελών της όσο και ως προς τις πολιτικές της αρμοδιότητες - προτάσεις που περιορίζουν το ειδικό βάρος των μικρών κρατών προς όφελος των ισχυρότερων» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Μη «δεδομένη» ελπίδα: «Δεδομένος ο σεβασμός των ατομικών ελευθεριών. Μας φακελώνουν ηλεκτρονικά.(...) Δεδομένο πως ο Σαντάμ κρύβει χημικά. Από τα υπόγεια... αναδύθηκαν μαγκούρες. Δεδομένο πως το euro ισούται με 340 και κάτι δραχμούλες. Πριν πούμε κύμινο κατέληξε σε κατοστάρικο. Δεδομένος ο πλουραλισμός των πολλών ιδιωτικών καναλιών. Δηλαδή, του εξής ενός. Δεδομένος ο καλύτερος και πιο ελεύθερος μετασοβιετικός κόσμος. Δηλαδή ο αμερικανικός. Δεδομένο πως το αύριο θα είναι σαν σήμερα. Κι όμως τίποτα δεν είναι σαν χτες. Ξέρετε τι έχω καταλάβει; Μόνο όταν πάψουμε να είμαστε δεδομένοι, υπάρχει ελπίδα ν' αλλάξει αυτός ο δεδομένος κόσμος!» (Δημ. Δανίκας -ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ