Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Σαφή και ξεκάθαρη απάντηση πήραν από τους βουλευτές του ΚΚΕ οι κυβερνητικοί κομπασμοί περί μείωσης της ανεργίας και φροντίδας των ανέργων, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης Επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος στη Βουλή για την ανεργία, με αφορμή τις πρόσφατες μαζικές απολύσεις.

Κατά τη συζήτηση - στην οποία παρενέβη και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα - με συγκεκριμένα παραδείγματα κατά περιοχή, αναδείχτηκε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος, αλλά και οι αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα, που δεν είναι άλλες από το ίδιο το σύστημα.

Ο υπουργός Εργασία, Δ. Ρέππας, που κλήθηκε να απολογηθεί για την κυβερνητική πολιτική, προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση κινούμενος στα χνάρια του πρωθυπουργού, που λίγες μόλις μέρες πριν στη Βουλή ισχυριζόταν προκλητικά ότι η ανεργία μειώνεται, την ίδια στιγμή που σε όλη τη χώρα «πετάγονταν στο δρόμο» χιλιάδες εργαζόμενοι επιχειρήσεων, που έκλειναν ή μετανάστευαν σε άλλες χώρες.

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του Κόμματος, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε, στην παρέμβασή της, ότι «στις σημερινές συνθήκες, πέρα από το να δουλεύουμε για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ριζικότερων αλλαγών, είμαστε υποχρεωμένοι επιθετικά να διεκδικούμε μέτρα προστασίας των ανέργων και ταυτόχρονα να διεκδικούμε προσλήψεις σε τομείς που μπορεί το κράτος να παρέμβει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ