Σάββατο 14 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετατρέπουν σε «ρόμποκοπ» τους Λιμενικούς

Πυρετωδώς προετοιμάζουν τα κυβερνητικά επιτελεία το κράτος του... νόμου και του αστυνόμου για την αντιμετώπιση των «τρομοκρατών» διαδηλωτών που θα συμμετέχουν στη Λαϊκή Αντισύνοδο της Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, οι γνωστοί «βατραχάνθρωποι», προφανώς με εντολή του πολιτικού τους προϊστάμενου, υπουργού των εφοπλιστών Γ. Ανωμερίτη, έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε «ρόμποκοπ»! Ο εξοπλισμός που τους έδωσαν είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας! Στη Θεσσαλονίκη θα εμφανιστούν με σύγχρονα κράνη και ασπίδες, γκλοπς και χημικά, θώρακες και επιγονατίδες. Μάλιστα τα τελευταία τμήματα του εξοπλισμού τους τα παρέλαβαν χτες!

Κοινώς ο εξοπλισμός τους θα είναι παρόμοιος με αυτόν των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες λιμενικών, τον τελευταίο καιρό, παρόμοια με των ΜΑΤ είναι και η εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού! Και αυτό παρά το γεγονός ότι τέτοια εκπαίδευση και εξοπλισμός δεν προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το Λιμενικό Σώμα, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από το συνδικαλιστικό κίνημα του Σώματος.

Επιπλέον σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο Γ. Ανωμερίτης στην τελευταία συνέντευξη Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες, συνολικά στη Θεσσαλονίκη θα συμμετέχουν 800 λιμενικοί εκ των οποίων οι 350 θα είναι άντρες των ειδικών δυνάμεων. Συμπλήρωσε δε ότι: «Υπάρχουν σχέδια επιχειρησιακά. Στόχος είναι να υπάρξει η μικρότερη δυνατή ενόχληση ή επιβάρυνση, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ληφθούν οποιουδήποτε τρόπου έκτακτα μέτρα, πέρα φυσικά από την απαγόρευση του διάπλου στη συγκεκριμένη περιοχή που διεξάγεται η Διάσκεψη Κορυφής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ