Σάββατο 14 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Πάνω από 60 κόμματα αναμένονται στην Αθήνα

Αποψη από παλιότερη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα
Αποψη από παλιότερη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα
Πάνω από 60 κόμματα απ' όλο τον κόσμο έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει συμμετοχή στη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που φιλοξενεί το ΚΚΕ στην Αθήνα, στις 19-20 Ιούνη του 2003.

Θέμα της συνάντηση είναι: «Τα κινήματα κατά του πολέμου και της παγκοσμιοποίησης και οι κομμουνιστές».

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο, κατά την οποία αυξάνονται οι λαϊκές αντιστάσεις, οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις κατά των αντιλαϊκών πολιτικών σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Θα ανταλλαχτούν εμπειρίες από τη συμμετοχή των κομμουνιστών στα κινήματα αυτά και τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες, που είναι σε εξέλιξη στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αμερική, στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Θα συζητηθούν επίσης νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του διακριτού ρόλου του κομμουνιστικού κινήματος στα πολύμορφα αυτά κινήματα και για την προώθηση της αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, θα βρεθούν και τα θέματα που αφορούν στη διεθνιστική αλληλεγγύη με τους λαούς της Κούβας, της ΔΔ Κορέας, της Συρίας, όλους όσοι βρίσκονται υπό την άμεση απειλή του ιμπεριαλισμού και στο στόχαστρο του δόγματος των «προληπτικών πολέμων».

Οι αντιπρόσωποι των κομμάτων θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να πάρουν μέρος στις πολύμορφες εκδηλώσεις και στη μεγάλη διεθνή διαδήλωση στις 21 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη που οργανώνονται από τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ